30 Aralık 2012 Pazar

Makarnalı Börek


Makarnalı börek (yılbaşı misafirlerinize)


Yarın akşam misafirleriniz için bir alternatif daha...

Malzemeler;

Yarım paket makarna 250gr
3 yumurta, yarım kilo süt (500 gram)
1 ç.b zeytinyağı
1 kilo yufka (5 adet)
1 kase peynir (lor peyniri de kullanılabilir)

Yapılışı:

Makarnayı az haşlamalıyız, böreğin içinde de pişeceği için...
Süzdükten sonra içine peyniri katıp karıştıralım. 1 y.k tereyağını parçalar halinde atalım içine. Dursun bir tarafta...
Sütün içine 2 yumurtayı ve 3çüncü yumurtanın akını da katıp karıştırıp bekletelim. Yufkayı tepsinin içine yayıp arasına süt malzemesini serpip yayalım. Hazırladığımız makaranın yarısını dökelim. Üzerine 1 yufkayı yayalım üzerine sütlü harcı dökelim. Kalan malzemeyi döküp üzerine yufkayı yayıp, süt harcından sürelim. Son yufkayıda yayıp üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verelim...190 derecede pişirelim...
Üzeri nar gibi kızarınca dilimleyip servise hazır hale getirelim...
Afiyetle sevdiklerinizle yiyiniz....

Gül Tatlısı


Gül Tatlısı (Süper tarif)

Gül Tatlısı (Süper tarif)


Malzemeler

3yumurta
1,5 su bardağı gazoz
20 gr. yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket sanayağı arasına sürmek için (eritilmiş)

Yapılışı

Kulak memesi yumuşukalığında hamur yoğurulur. 3 eşit parçaya bölünür. İnce açabildiğiniz kadar açılır. Arasına eritilmiş sanayağı sürülür. Rulo olarak katlanır. 2 parmak kalınlığında kesilir. Gül şeklinde tepsiye yerleştirilir.Tepside 15 dakika mayalanması beklenir. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. (3 tepsi oluyor).
1,5 veya 2 kilogram şeker şerbet yoğunluğuna göre isteğe bağlı olarak aynı ölçülerde su ve 1/4 limon suyuyla kaynatılır. Ilıkken tatlıların üzerine dökülür. Hindistan cevizi veya fıstık tozuyla süslenir servise hazırdır.
 

Hartada 4 kez spor yapın

Haftada 4 kez spor yapın kolayca zayıflayın



Uzun yaşamak, hayatı zinde, kaliteli, nitelikli geçirmek istiyorsanız spor yapıyor olmalısınız ya da en yakın zamanda spora başlamalısınız! Fiziksel görünüşünüzü güzelleştirmek ve zindelik sağlamak için yarışmalara katılacak profesyonellikte sporcu olmak zorunda da değilsiniz. "Düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme" bütünü kas gücünü, dayanıklılığı, koordinasyonu artırıp, kardiyovasküler uyumu sağlar, şişmanlık riskini azaltır, daha mutlu ve stressiz bireyler yaratır.
Doğru kilo kaybı yağ kaybıdır; bunun için vücudun "çalışan işçileri" olan kas kitlesini artırmalı metabolik faaliyeti yükselterek yağ yakımını hızlandırmalısınız. Bunun en temel yolu da diyet programları için her zaman söylediğimiz "kişiye özel" ilkesinin spor programları için de uygulanmasından geçmektedir. Kendi vücudunuza, yaşam şartlarınıza ve isteğinize uygun bir spor seçip o sporu yapmayı sürdürmelisiniz.

Kısırlığa yol açabilir!
Son çalışmalar kadınların son yıllarda uyguladıkları ağır diyet ve sporla bünyelerindeki yağ oranını tükenmeye yakın hale getirdiklerini, bunun da kısırlığa giden sonuçlara neden olabileceğini, hamile kalmakta zorlanabileceklerini göstermiştir.
Dikkat edilmesi gereken en kritik nokta, harcanan eforun şiddeti, yani yoğunluğudur. Spor hekimi efor testiyle egzersiz nabzını belirleyebilir. Eforunuzun yoğunluğu, egzersiz yaparken ıslık çalmanızın veya yanınızdakilerle konuşmanızın mümkün olacağı bir şiddette olmalıdır. Ayrıca, egzersiz yoğunluğu çok hafif de olmamalı, ter atılmalıdır.

Nasıl ve ne kadar?
Uzmanlar kilo kontrolü için haftada en az 2, kilo kaybı içinde haftada en az 4 kez spor yapmayı öneriyor. Spor öncesi ne çok aç, ne de tok olmalısınız. Sıvı alımını takip etmelisiniz.

Egzersiz konusunda kendinizi test edin

1) Haftada kaç kez spor yapıyorsunuz?
a) Hiç
b) Haftada 1 veya 2 kez
c) Haftada 3-4 kez
d) Haftada 5 veya daha fazla

2) Bir günde spor yapmak amacıyla ortalama kaç dakika hareket ediyorsunuz...
a) 10 dakikadan az
b) 10-20 dakika
c) 20-30 dakika
d) 30 dakika veya daha fazla

3) Spor yaparken ya da ağır bir aktivite sonrasında kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
a) Pek hareketli sayılmam.
b) Nefesim kesilmez, terlemem.
c) Normalden hızlı nefes alırım.
d) Normalden çok daha hızlı nefes alırım, terlerim.

A'lar çoğunluktaysa:
Sağlığınızı ciddi şekilde riske atıyorsunuz. Az hareket bile hareketsizlikten iyidir. Azar azar başlayın, performansınız yükseldikçe yaptığınız aktiviteyi artırın.

B'ler çoğunluktaysa:
Fena değil. Az da olsa hareket ediyorsunuz. Fayda sağlamak için biraz daha aktif olmalısınız. 10 dakikalık aktivitelerle başlayıp, birkaç hafta içinde bunu günlük 30 dakikaya, daha sonra da 60 dakikaya çıkarmak hedefiniz olmalı.

C'ler çoğunluktaysa:
Düzenli egzersizin faydalarını hissediyor olmalısınız. Haftanın çoğu günü yarım saatlik bir aktiviteniz var. Amacınız bunu artırmak her güne yaymak ve aktivite süresince hafif ısınma hissedip hafif şekilde nefes nefese kalmak olmalıdır.

D'ler çoğunluktaysa:
Süpersiniz! Aktivite süresince ciddi ısı artışı hissediyor, nefes nefese kalıyorsunuz. Egzersizin sağlığınız açısından faydalarını görmeye başlamış olmalısınız. Eğer performansınızdan memnunsanız bu seviyede tutmak için çalışın, artırmak niyetindeyseniz bir egzersiz uzmanı eşliğinde çalışın

 



Yağ Lekeleri Nasıl Çıkarılır

 
   Kıyafetlerimize sıçrayacak küçücük bir yağ lekesi bile bu kıyafeti kullanmamızı engeller. Yeni aldığımız bir kıyafetimizi ilk giydiğimiz gün başımıza gelen küçük bir kaza, beğenerek aldığımız kıyafetimizden ayrılmamıza neden olur. Oysa pratik çözümlerle bu lekelerden kurtulabiliriz.

1- Kıyafetinize yağ sıçradığı anda yağ lekesinin üstüne hemen tuz dökün. Eğer evinizde iseniz üzerini temiz bir tülbent örterek orta sıcaklıkta ütü ile ütüleyin. Sonra fırçalayın. Eğer bu mümkün değilse yağ lekesinin üzerine döktüğünüz tuzun tamamen yağı çekmesini bekleyin. Tuz yağı tamamen çektiğinde tuzu fırçalayarak yağ ile birlikte kıyafetinizden uzaklaştırın. Taze yağ lekeleri için sıcak sabunlu suda işe yarar.
2- Kıyafetiniz kadife ise yağ lekesini çıkartmak için taze kesilmiş soğanla ovup kurumaya bırakın Daha sonra temiz bir tülbent örtüp kumaşı tersten ütüleyin. Bu yağ lekesinden kurtulmanızı sağlayacaktır.
3- Kıyafetiniz ipekli kumaştan ise yağ lekesini çıkarmak için leke üstüne talk pudrası dökün. Üzerine bir kâğıt örterek düşük ısıda ki ütü ile ütüleyin. Böylelikle talk pudrası tarafından emilen yağ kolayca çıkacaktır.
4- Bitkisel ve hayvansal yağ lekeleri için benzin kullanabilirsiniz. Beze süreceğiniz bir miktar benzini lekeli bölgeye sürün. Yağı çözecek olan benzin kıyafetinizi bu inatçı lekeden kurtaracaktır.

Güzel Sözler


Yeni Yılınız Kutlu Olsun


29 Aralık 2012 Cumartesi

Karamelli Etimek Tatlısı

Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Üzeri için,
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
  Öncelikle etimeklerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizelim.Daha sonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şeker katalım.Sonra da orta dereceli ateşte şeker kahverengi olana kadar pişirin.Bunları yaptıktan sonra üzerine 2 Su bardağı su ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.Şerbet hazırlandıktan sonra ocaktan indirerek etimeklerin üzerlerine dökelim.Bu işlemleri yaptıktan sonra şimdi sıra muhallebide tatlının muhallebesini hazırlamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalım.Bu malzemeleri koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üzerine yayalım.Birazcık muhallebinin soğuması için bekleyelim.Son olarakta kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım ve üzerinide mevsim meyveleri veya cevizleriyle süsleyip bir saat buzdolabında beklettinkten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir.

Külah Tatlısı

 

 
Pişirme Zamanı dakika
Kaç Kişilik
Malzemeler
  • 2 yumurta (birinin sadece beyazı kullanılır)
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı veya 80 gr.
  • 450 gr un

Dolgu Krenası için

    2 yumurta ve hamurdan kalan yumurta sarısı
  • 900 ml taze süt
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı şeker (250-300 gr) azar azar katılır.
  • 150 gr un
  • 1 vanilya - isteğe göre


Üzerine serpmek için:
  • Pudra şekeri
  • Çekilmiş ceviz
Hazırlanışı
  • Ekmek sodası çok az sirke (çorba kaşığı) içinde söndürüp, yoğurda katılır. Karıştırdıktan sonra, ayçiçeği yağı ve arkasından bir yumurta ve diğerinin de beyazı ilave edilir. Sonunda unu da ekleyip orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurulur. 15-20 dk oda sıcaklığında bekletilir. Elde edilen hamurdan yufka açılır (kolaylık için küçük parçalar kopararak çok az yağladığınız bir zeminde veya sini üzerinde küçük yufkalar açılır. Yufkanın kalınlığı en fazla 1mm olmalı. Bu yufkalardan 1cm genişliğinde şeritler kesilir. Bunları önceden yağlanmış külah kalıplarına dolanır. Sarma işlemi sırasında her şerit birazcık (1 mm kadar) diğerinin üstüne gelmeli, yani hafif üst üste binecek şekilde sarılması gerekiyor. Önceden 180-200 C ısıtılmış fırında hafif kızarana dek pişirilir ve daha sıcakken külahlar kalıplarından dikkatlice çıkartılır. Bir kaba (tepsiye) dizerek soğumaya bırakılır.

  • Kremanın Yapılışı : İlk sırada yumurtalar şekeri azar azar ilave ederek karıştırılır, daha sonra un ilave ederek kısık ateşte karıştırmaya devam edilir. Yavaş yavaş süt, tereyağı ve vanilya ilave ederek muhallebi kıvamında pişirilir. Ateşten alın biraz ılınmaya bırakılır. Biraz soğuduktan sonra külahlara doldurup, külahın açık kısmına çekilmiş ceviz serpilir, külahın yanlarına da, isteğe göre pudra şekeri serpilebilir.
  • ***Püf Noktaları :
  • 1) Külah şeritlerini sararken alt kısmında delik kalmamasına dikkat ediniz, krem oradan akabilir.
  • 2) Turuncu veya kırmızı gıda boyası ile ile külahları boyarsınız havuç görüntüsü elde edebilirsiniz.
  • 3) Hamurun yapılışı ile uğraşmak istemiyorsanız, milföy hamurunu 1 mm’ye kadar incelterek, şeritler halinde kesebilirsiniz.
  • 4) Kalıplara şeritleri en alttan başlayarak dolayınız.
  • 5) Külah kalıpları metaldir. Pasta malzemeleri satan yerlerde bulabilirsiniz.

  • Afiyet Olsun...

28 Aralık 2012 Cuma

Çocuk Şapka ve Bereleri


















Şapka ve Atkı Modelleri







Fotoğraf |  görsel 1

Bayan orgu boyunluk modelleri

Bayan orgu boyunluk modelleri |  görsel 1
 

Örgü boyunluk modelleri

Örgü boyunluk modelleri |  görsel 1
                        
                        
şık bir atkı |  görsel 1
şık bir atkı |  görsel 2

ponponlu şapka

 
ponponlu şapka |  görsel 1
Ponponlu yünden yapılan bu şapkanın ponponları ipin kendisinde.Ördükçe ponponları geliyor. Ponponları istediğiniz yere de yürütebilirsiniz. 100gr ponponlu yünü 6numara şişle, 70 ilmek başladım.2-3diş haroşadan sonra düz orgüye geçtim.Bir kafa boyu ördükten sonra 5 ilmek düz ,1artır ,1 kes bir sıra böyle devam et. Tekrar düz örgüye devam et,4parmak kalınlığında ör ve örgüyü kes. Yanını dikerek birleştir.2 kat ipi burarak 2 ye katla .4adet değişik boylrda ip bur. Ben daha önce 4 adet ponponlu kısımdan ip ayırdım ,onları kukelada kullandım.birde ponponsuz ip bur,bunuda yaptığın ajurlu kısımdan geçir ve büz.ponponlu burduğun ipleri kukelaya tuttur. Yanlardanda haroşadan kulaklık ör ,bağcığını devam ettir.Bağlıyacak kadar yer ördükten sonra örgüyü bitir.                                                           

kulaklı şapka

kulaklı şapka |  görsel 1
Kızlara örülmüş bu şapka ,hem görüntüsü güzel,hemde soğuk kış günlerinde kulaklarıda tuttuğu için ideal bir model. 100gr.orta kalınlıkta bir yünle haroşa örülmüş,yanlardan kulak yerleri yapılıp,bağcık yapılmıştır.Üzerleri renki iplerle papatyalar örülüp,süslenmiştirdir.                                                           

selanik örgüsü değil ...

 
selanik örgüsü değil ... |  görsel 1
100gr. z 0 numara tığ küçük yuvarlak yapılıp,içi 40 dolgu ile doldurulur. Her dolguya 2 adet dolgu yapılarak 80 dolgu olur. 2 dolgu içten 2 dolgu dıştan alınarak örülür. şapka boyu örüldükten sonra 2 ileri git uzatarak 3 te çek üzerine 4 defa zatarak fıtık yap tekte birleştir. yine 2 ileri git, 3te çık, üzerine fıstık yap.                                                           

boyunluk

 
boyunluk |  görsel 1
100 gr. nako sport yün, himalaya hero, alize maxi olabilir. 20cm. eninde başlayın.Bir kaç sıra ördükten sonra 3 adet büyük ilik açın. lastik olarak örgüye devam edin. 35cm. ördükten sonra bir taraftan 10 cm. kadar her sıra birbir kesin.Kalan ilmeğin hepsini düz kesin. Bir bir kestiğinizin tam karşısına 3 adet pon pon yapıp uzunlamasına tutturun.                                                           

Fotoğraf

Fotoğraf |  görsel 1
 
100gr tiftik yün baklava dilimli bere modeli uzun ördüğünüzde ,aşağı doğru düşerek güzel bir görüntü verir.                                                           






Kuru Dallar Üzerine Örgüler