31 Ocak 2013 Perşembe

Bebek Şapkaları

Bebek şapkaları
Bebek şapkaları
Bebek şapkaları
Bebek şapkaları
Bebek şapkaları
Bebek şapkaları

Ayvanın Faydaları ve Kompostosu

Fotoğraf: AYVA KOMPOSTOSU
Ayvanın Faydaları
Hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok 
etkilidir.
Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir. 
Ayva damar sertliğine, karaciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür.
Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Annenin sütünü artırır.
Karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır.
Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
Yapılışı:
2 adet ayvayı yıkayıp soyunuz. Küp küp – elma dilimi şeklinde doğrayınız (yemesi kolay olsun diye küp küp doğradım). 2 litre su, 3 yemek kaşığı şeker -2 adet karanfil ile yaklaşık 20 dk kaynatınız. Siz arzuya göre ayva adedini ve şekerini artırabilirsiniz. Ben ayvanın ortasındaki çekirdeklerinide ayvayla birlikte kaynattım. Kabuklarınıda 5 dk kaynatıp 
tüketebilirsiniz.

http://tanerinesi.wordpress.com/category/kompostolar/

 Ayvanın Faydaları
Hazırlanan şurup ve kompostolar çocuk ishallerine karşı çok
etkilidir.
Ayva meyveleri kalbe kuvvet verir ve rahatlatır. Kalpteki sıkıntıyı, çarpıntıyı ve ağız kokusunu giderir.
Ayva damar sertliğine, kara...ciğer tembelliğine iyi gelir, tansiyonu düşürür.
Doğumu kolaylaştırmak için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Annenin sütünü artırır.
Karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, deniz tutmasına, mide gevşemesi ve mide düşmesine, çok faydalıdır.
Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu iltihaplarına iyi gelir.
Yapılışı:
2 adet ayvayı yıkayıp soyunuz. Küp küp – elma dilimi şeklinde doğrayınız (yemesi kolay olsun diye küp küp doğradım). 2 litre su, 3 yemek kaşığı şeker -2 adet karanfil ile yaklaşık 20 dk kaynatınız. Siz arzuya göre ayva adedini ve şekerini artırabilirsiniz. Ben ayvanın ortasındaki çekirdeklerinide ayvayla birlikte kaynattım. Kabuklarınıda 5 dk kaynatıp
tüketebilirsiniz.

Evde Boza Yapımı

Malzemeler
3 bardak bulgur
2 kahve fincanı pirinç
3 bardak tozşeker
1 bardak eski boza ya da kibrit kutusu büyüklüğünde maya
geniş bir kap
Yapılışı
Bulgur akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün bulgur ve pirinç iyice ezilinceye kadar pişirilir. Mikserle çırpılır ve ince süzgeçten geçirilir. Bu karışım hafif ateşe konulur. İçine şeker katılır ve eriyinceye kadar karıştırılır. Sonra ateşten alınır. Bir yerde ılınmaya bırakılır. Arada bir karıştırılır. Ilındıktan sonra içine eski boza ya da ılık suyla ezilmiş maya katılır. İyice karıştırılır. Bu karışımın ağzı kapatılarak, 20-25 derecelik bir yerde, ara sıra karıştırılarak 2-3 gün bekletilir. İçinde göz göz hale gelmiş kabarcıklar görülürse olmuş demektir. Serin bir yere alınır. Soğuk servis yapılır. İsteğe bağlı olarak üzerine sarı leblebi ve tarçın ilave edilir.
Afiyet olsun

29 Ocak 2013 Salı

Un Kurabiyesi



Malzemeler
250 gr. tereyağı
1/4 su b. sıvı yağ (yarım bardağın yarısı)
1 su b. pudra şekeri
1 pk. vanilya
Yarım su b. nişasta
3 -4 su b. arası un
Yapılışı
  İlk önce tereyağı ile pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Sonra  diğer malzemeleri karıştırıyoruz. Hamurumuz yumuşak ve ele yapışmayacak şekilde olmalıdır. Hamura istediğiniz şekli verip 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.Fırından şıkartınca biraz soğutup, sonra üzerine olmassa olmazı olan pudra şekeri serpip, servis tabağına alabiliriz. 

27 Ocak 2013 Pazar

KABAK MEZE

KABAK MEZE



Malzemeler
istenilen miktarda kabak ben 2 tane kullandım
yoğurt
sarımsak
mayonez
ceviz
dereotu
tuz
Yapılışı
Kabakları rendeleyip az yağda tavada kavuruyoruz kavurduktan sonra kenera alıp biraz soğumasını bekliyoruz. Ayrı bir yerde yoğurt mayonez ve sarımsağı karıştıralım.Dereotunu minik minik doğrayıp karışıma ekleyelim.Kabağıda , cevizide, tuzuda karışıma ekleyip servis tabağına alıp istediğiniz şeki
lde süsleyebilirsiniz.

ARKADAŞ İLE DOST KAVRAMI

 

 -Arkadaş evinize geldiğinde misafir gibi davranır,
-Dost geldiğinde buzdolabını açıp istediğini alır.
-Arkadaş senin ağladığını görmez,
-Dostunun omuzu ise senin gözyaşlarınla ıslanır.
-Arkadaş davetine katılınca bir paket hediye ile gelir,
-Dost sana yardım etmek için erken gelir; toparlanman için geç gider.
-Arkadaş, onu o yattıktan sonra ararsan rahatsız olur,
-Dost neden bu kadar geciktiğini sorar, derdini anlatmak için,
-Arkadaş bir kavgadan sonra her şeyin bittiğini düşünür,
-Dost ise tekrar arar.
-Arkadaş senin daima onun arkanda olmanı ister,
-Dost ise her zaman senin arkandadır.
-Arkadaş zaaflarınızı öğrenir ve onları kullanabilir,
-Dost zevklerinizi öğrenir ve onlara hitap eder.
-Arkadaş zayıflıklarınızı bilirse başınıza kakar,
-Dost zayıflıklarınızı bilirse örtmeye çalışır.
-
Arkadaş sizi ikinci görmek ister,
-Dost ikinciniz olmaktan şeref duyar
-Arkadaş sıkıntınız olmadığında yanınızdadır,
-Dost sıkıntınız olduğunda size koşar,
-Arkadaşlarınıza siz huzur vermeye çalışırsınız,
-Dostlarınız size huzur vermeye çalışır.

EN YARARLI 11 BİTKİ

4

 

Pancar: Folik asit bakımından zengindir. Kırmızı rengini veren pigmentler kansere karşı savaşır.
Lahana: Kanserle savaşan enzimleri harekete geçiren "sulforaphane" isimli kimyasalı içerir.
Pazı: Yapraklarında, gözleri yaşlanmanın etkilerinden koruyan karotenoid maddesi bulunur.
Tarçın: Kan şekeri ve kolesterolü kontrol etmeye yardımcı olur
Nar suyu: Antioksidan bakımından zengindir. Tansiyonu düşürür
Kuru erik: İçeriğinde yüksek miktarda Antioksidan içerir.
Kabak Çekirdeği: Yüksek mineral oranı erken ölüm riskini azaltır.
Sardalya: Demir, magnezyum, bakır, çinko, fosfor, potasyum, manganez içerir
Zerdeçal: Vücutta iltihaplanmayı önler ve kansere karşı koruma sağlar
Yaban Mersini: Hafızayı kuvvetlendirir.
Kabak: Kalori değeri düşük, lifler bağışıklık sistemini güçlendiren A vitamini bakımından zengindir. Uzun süre tok tutar

El işi fotoğraf çerçeveleri

el işi fotoğraf çerçeveleri |  görsel 1

Hello kittyli boğazlı bayan patiği


hello kittyli boğazlı bayan patiği |  görsel 1

26 Ocak 2013 Cumartesi

Bağışıklık sistemini güçlendiren besinler

Bağışıklık sistemini güçlendiren 14 besin maddesi
 

Bağışıklık sistemini güçlendiren 14 besin maddesi



Diyetisyen Berrin Yiğit'in anlatımıyla Bağışıklığı güçlendiren 14 besin.
Mevsim geçişlerinde, gece ve gündüz arasındaki ısı farkı arttıkça hastalıklara yatkınlığımız artar. Bu süreçte yediklerimize dikkat ederek bağışıklık sistemini güçlendirmemiz gerekebilir.
Yeşil çay ve siyah çay

Her gün rahatlıkla içebilirsiniz. Kafeinlisi de kafein içermeyeni de eşit şekilde etkilidir.
Zencefil ve zerdaçal

Bu iki baharatı yemeklerinize ekleyerek metebolizmanızı temizleyip koruyabilirsiniz. Her ikisin de toz halini veya taze olarak rendelenmişini kullanabilirsiniz.
Turunçgiller

Greyfurt başta olmak üzere portakal ve mandelina gibi turunçgilller, içerdiği C vitamini desteği ile bağışıklığınızı güçlendirmenizi sağlar
Yoğurt
D vitamini ve kalsiyum kaynağı yoğurda her öğünde yer verebilirsiniz.
Böğürtlengiller

En çok antioksidan içeriğine sahip olan meyvelerdir. İyi bir bağışıklık güçlendiricidir.
Açai meyvesi

Son yılların süper besini olarak öne çıkan bu meyvenin, zayıflamada da etkili olduğu düşünülüyor. Ancak açinin bağışıklık güçlendiren etkisi daha kuvvetlidir.
Sarımsak

İster pişirerek, ister çiğ halde tüketebilirsiniz. Ama sarımsağı bolca yemeklerinizde kullanın.
Brokoli

En güçlü koruma kalkanımız olan brokoliyi, mevsim geçişlerinde bolca tüketebilirsiniz. Buharda peşirebilir, zeytinyağlı yemeğini veya çorbasını yapabilirsiniz.
Badem

E vitamini, bağışıklık sistemi için en yararlı besinlerden biri. B vitamini ise stres düşürücü etkisiyle kriz yönetimi için gereklidir. Bu iki vitamini bir aeaya toplayan besin ise bademdir. her gün yarım avuç tüketebilirsiniz.
Buğday ruşeymi

Çinko, B vitaminleri ve antioksidan içeriğiyle sağlıklı bir tahıl alternatifidir.
Ispanak

Yeni hücre yapımı ve DNA'nın onarımı için etkili olan folat, lif, antioksidan ve C vitamini kaynağı ıspanak, mevsimin süper besinlerindendir.
Lahana

Kış aylarının müjdecisi ucuz ve bereketli bir sebze olan lahana glutamin içeriği ile bağışıklığı güçlendirir.
Mantar

Selenyum, antioksidan ve B vitaminlerinden zengin olan mantar, antiviral, antibakteriyel ve tümör önleyici etkileriyle de dikkat çeker.
Kefir

Bu içecek, bağırsaklarda da çok güçlüdür. Günde 1 veya 2 bardak kefir içebilirsiniz.
Bağışıklığı güçlendiren 14 besini düzenli olarak ve yeterli miktarlarda beslenma planına göre alırsanız hastalıklardan korunabilirsiniz.

Yalnızlık direnci kırıyor

Yalnızlık direnci kırıyor
 

 

 

 

 

 

ABD'de yapılan bir araştırma, kendini yalnız hissetmenin bağışıklık sistemine de iyi gelmediğini gösterdi.


"Yalnızlık bağışıklık sistemini zayıflatıyor." Bu sonuç Amerikalı bilim insanlarının araştırmasıyla ortaya çıktı. Araştırma, yalnız kişilerin halihazırda vücutlarında bulunan virüslerin daha sık aktive olduğunu gösterdi.
Ohıo Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmaya göre, bu kişilerin vücutları, stres altındayken de daha fazla iltihap üretiyor. Kandaki iltihap oranının artması ise vücudu hastalıklara açık hale getirirken, kalp krizi riskini de artırıyor.




Yalnızlık hisseden kişilerin, hayatta karşılarına çıkan olumsuzluklardan da daha ağır etkilendiği ve kronik stres yaşamaya daha eğilimli olduğu belirtiliyor.

ÖNEMLİ OLAN YALNIZ HİSSETMEMEK
Bilimciler, burada asıl belirleyici olanın, bireyin az kişi tanıması veya yalnız yaşaması değil, kendini yalnız hissetmesi olduğunun da altını çiziyor. Yani araştırmaya göre, önemli olan çok insan tanımak değil, anlamlı ilişkiler ve kişiyi güvende hissettirecek tarzda bağlantılar kurmak.
Zira, bu tür sosyal bağlar yalnız ruhsal değil, fiziksel sağlığa da iyi geliyor. Sağlıklı sosyal ilişkiler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirirken, stres seviyesini de azaltıcı rol oynuyor.

25 Ocak 2013 Cuma

Alman Pastası

Alman Pastası |  görsel 1

Alman Pastası


.Malzemeler:
1 su bardağı, süt
1 çay bardağı, su
2 tane yumurta
yarım paket yaşmaya
5 yemek kaşığı tozşeker
150 gr. margarin
1 tatlı kaşığı. mahlep
alabildiği kadar un
Kreması için :
2 yemek kaşığı, nişasta
2 yemek kaşığı,un
2 yumurta sarısı
3 su bardağı, süt
1 paket vanilya
1 paket labne peynir
1 su bardağı. toz şeker
Üzeri için:
pudra şekeri
kakao

Alman Pastası Tarifi:
Öncelikle, mayayı karıştırma kabına alalım üzerine ılık su alıp karıştıralım sütü ilave edelim karıştırmaya devam edelim. Sonra sırası ile 2 tane yumurtayı kıralım, karıştırmaya devam edelim. Mahlebi ilave edelim, eritilmiş margarini de ilave edelim karıştıralım. Son olarak, alabildiği kadar un ilave edip, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim. Kıvama gelen hamurdan eşit boyutta bezeler koparalım, elimizle yuvarlak bezeler yapalım, bezeleri tepsiye dizelim elimizle hafifçe bastıralım. Mayalanması için, bir süre bekletelim.
180 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Biz bu arada kremasını hazırlayalım, bunun için tencereye sütü alalım, üzerine nişastayı, vanilyayı, unu ve şekeri ilave edelim sürekli karıştıralım fazla ısınmadan, 2 yumurta sarısını katalım karıştırarak kıvama gelene kadar pişirelim. Ocaktan aldıktan sonra, labne peynirini ilave edelim iyice karıştıralım.
Pişen Alman Pastasının, üzerlerinin den keselim, içine aldığı kadar krema koyalım. Yıkayıp, soyduğunuz kiviyi dilim dilim keselim ve pastayı süslemek için kullanalım. üzerine bol pudra şekeri serpelim servise sunabiliriz. Afiyet olsun

Diş Ağrısına Ne iyi Gelir ,Diş Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitkiler

Diş Ağrısına Ne iyi Gelir ,Diş Ağrısına İyi Gelen Şifalı Bitkile |  görsel 1
Dişlerde meydana gelen çürük, kırılma gibi durumlarda şiddetli ağrılar yaşayabiliriz.
Diş ağrısı nasıl geçer? Nasıl giderilir?
Bu ağrılar insanın ruhsal olarak da sıkıntıya sokan ağrılardır. Özellikle 20 lik diş ağrıları ciddi acılar yaşatır. Diş ağrıları bazen uzun bir süre geçmez, işte tam bu noktada diş ağrısına ne iyi gelir diye araştırmaya başlarız, öncelikle uzun süren bir ağrınız var ise bir diş hekimine görünmelisiniz, çünkü burada yazacağımız öneriler sadece anı kurtaran bilgilerdir, kalıcı tedavi diş hekimleri tarafından yapılır. Diş ağrısı için şifalı bitkiler mevcutdur.Ahmet maranki diş ağrısı için sarımsak ve maydanoz önermektedir, maydanozu güzelce ezdikten sonra ağrıyan diş etrafına yavaş yavaş masaj yapar gibi sürmek gerekir, sarımsak da aynı şekilde güzelce ezilerek ağrıyan diş etrafına sürülmelidir. Bilinen bir tedavi yöntemi olan tuz tedavisi ile az miktardaki tuz ağrıyan dişe bastırılır ya da tuzlu su ile gargara yapılır.
Diş ağrısı için ilaçlar da kullanılır, ancak bir ilaç kullanmadan veya bitki tedavisi de olsa doktorunuza danışmadan tedaviye başlamayınız, diş ağrısı için antibiyotikler, iğneler kullanılır, rastgele ağrı kesici haplar kullanarak yan etkilere mağruz kalabiliriz, önce diş hekimlerimize danışalım.
Peki diş ağrısına ne iyi gelir?
Diş ağrısı için karanfil
Karanfilin faydaları bir çok alanda bilinen bir gerçektir, özellikle ağrı kesici etkisi ile bilinen karanfil diş ağrısına iyi gelir.
Aktarlardan bulabileceğiniz karanfil tohumu diş ağrısı tedavisi için geçicide olsa bir rahatlatma sağlayacaktır.a
Aldığınız karanfil tohumunu ağrıyan diş üzerine koyup hafif bastırmanız ile diş ağrısına iyi gelecektir ve diş ağrısını hafifletecektir.
Bu öneriler sadece diş hekiminize gidip muayene olmadan önce ağrıyı hafifletmek içindir kalıcı tedavi için tek yetkili kişi diş hekimleridir.
 

 

Tepsi Örtüsü ve Şekerlik

Tepsi Örtüsü ve Şekerlik |  görsel 1

22 Ocak 2013 Salı

KANAL D'NİN TAKDİRE ŞAYAN VEFASI

 
KANAL D'NİN TAKDİRE ŞAYAN VEFASI
Medya insanı olmak zordur!
Hele ki medyaya meydan okumak,medyaya ve zamana yenilmemek daha da zordur!

***
Bir insan düşünün ki bütün ömrünü kelimelerin tüm anlamlarıyla medyaya adasın...İşine öyle bir sahip çıksın ki öyle yada böyle sebeplerle hiç farketmez; kendi ölümüne dahi işinden sonra kendi ayaklarıyla gitsin.Yılların vermiş olduğu maddi doygunluktan sonra bile işini bırakmayıp hastalığına rağmen haberci kişiliğine sahip çıksın,kendini işine adasın...Belli bir saatten sonra bütün gayesi haber olsun,işi olsun,ekibi olsun...

Zordur böyle bir adam olmak.Hele ki medya adamı olmak da zordur.Medyada adam gibi adam olmak daha da zordur.

İşte böyle biri oldunuzmu da gerisi çorap söküğü gibi geliyormuş demek ki...İşinizi yıllardır vefalı bir şekilde yapınca,Türkiye'nin en büyük kanallarından bir tanesi olan Kanal D'de size gereken ve sizin hakettiğiniz vedayı layığıyla yapıyormuş,yaparmış demek ki!

Mehmet Ali Birand'ın öldüğü açıklamasının oğlu tarafından yapılmasının hemen ardından ana habere geçen Kanal D yönetimi,ünlü haber duayeninin defin törenine kadar geçen yaklaşık 2,5 günlük bütün yayın akışını sadece ve sadece Mehmet Ali Birand kaptanlarına ayırarak,bütün gönülleri fethetti diye düşünüyorum.

Kolay değildir öyle Türkiye'nin en büyük kanallarından bir tanesinin 72 saate kadar olan aralıksız tüm yayın akışını bütün reklam,dizi,program ve sponsor anlaşmalarına rağmen sadece ve sadece kendi istedikleri akışa çevirmek.O kadar da basit değildir bu işler ki bütün yayın akışını kendi acılarının görüntüleriyle doldurabilsinler.Ama öyle yada böyle onlar bunu ve ustalarına hakettiği o son vedayı çok güzel bir şekilde yaptılar...Aslında o son vedalarını anlatırken bile Mehmet Ali Birand'ı en gerçekçi şekilde anlattılar.O yayını yapanlar tamamiyle onun eserleriydi çünkü.

A'dan Z'ye Mehmet Ali Birand'ın elinin değdiği,çıraklıktan ustalık mertebesine ulaştırdığı insanların tamamının canlı yayına çıkıp ustalarına veda etme görüntüleriyle birlikte vefalarını göstermeleri de her insanoğluna nasip olmaz.Kendi kanalını geçin bütün ana haber bültenleri birden bire kendilerinin en büyük rakiplerinden bir tanesinin gitmesini bile bu kadar içten haber yapabiliyorsa,bu sefer medyayı ve Kanal D'yi sonuna kadar ayakta alkışlamak gerekir,hiç kimse kusura bakmasın...

Öyle yada böyle koca bir medya çınarı aniden devrildi gitti...Hala Kanal D'nin ekranından Birand çıkacakmış da "Şakaaaaaaaa" diyecekmiş gibime geliyor...Ölümün bu kadar bir varmış bir yokmuş mantığında olduğunu bilecek yaşta olmama rağmen bile kabullenmekte zorluk çekiyorum.
"Şuradan bi ağaç eksilse, şu nehir çekse gitse, şu şarkı artık hiç olmasa! Bugün değil belki ama sonra ne kötü koyar adama!
Yokluğuna...çok zor alışacağız, can ağabey, tatlı ağabey, çalışkan ağabey Mehmet Ali Birand. Güle güle Baba!" diyerek ölümün tüm çıplaklığını ve gerçekliğini gözler önüne seren Okan Bayulgen'in sözleriyle de noktalıyorum yazımı...

Ne kadar da doğru?
Şuradan bir ağaç gitse bile ne kadar üzülürüz değil mi?
Koca bir çınar gitti...
Elimizden gelen yok...
Tüm Türkiye'nin ve Kanal D ailesinin başı sağolsun

Filiz Akın’dan yemek kitabı

 
Filiz Akın’dan yemek kitabı

Yeşilçam’ın sarışın güzeli Filiz Akın, güzellik ve kansere karşı verdiği savaşı anlattığı kitaplarının ardından şimdi de yemek kitabı çıkarmaya hazırlanıyor.
Daha önce güzellik konusundaki sırlarını paylaştığı “Güzelliklere Merhaba” ve kanserle mücadelesini anlattığı “Hayata Merhaba” kitaplarını kaleme alan Türk sinemasının efsane oyuncusu Filiz Akın, yemek kitabı çıkarıyor. 40 yaşına kadar yemek yapmayı hiç bilmediğini anlatan Akın, Paris’e yerleştiğinde bu konuda kendisini geliştirdiğini belirtti. İsmine henüz karar vermediği kitabı için bu hafta Epsilon Yayınevi ile el sıkışmaya hazırlanan Akın, “Yemek yapmak müthiş bir sanat, çok sihirli bir şey. Genelde yemek yapmayı kadınlar evde annesiyle beraber öğrenir ama ben bunları hiç bilmiyordum. Annem beni mutfağa sokmazdı. İsterdi ki başkaları bana yemek yapsın. Sonra Paris’e yerleşince yemek konusuna merak sardım. Çok iyi şeflerden tarifler aldım, kurslara gittim. 15 - 20 sene bu konuda çok ciddi çalıştım” dedi.
‘Sefirelikte işime yaradı’
Eşi Sönmez Köksal’ın Paris Büyükelçiliği görevini yaptığı yıllarda yemek konusundaki birikiminin çok işine yaradığını söyleyen Akın, şöyle konuştu: “Paris’te sefirelik yıllarımda iyi yemek yapmak çok işime yaradı. Karar mekanizması olan insanlara ülkeni tanıtmana yardımcı oluyor. Çünkü ne kadar modern görünürsen görün kafalarında Türk kültürüyle ilgili farklı düşünceler oluyor.

‘Mönüler veriyorum’
Türk mutfağı dünyanın en güzel mutfakları arasında er ya da geç yerini alacak. Ben de bu konudaki bilgilerimi paylaşmak istiyorum. Benim kitabımın farkı şu; herkes tek tek yemek tarifi veriyor.
Ben başlangıç, ana yemek ve tatlı şeklinde mönüler vereceğim. ‘Akşama ne yapayım?’ sorusuna yanıt verecek tarifler olacak. 100 tarif hazır, aralarından 25 menü seçip onları kitaba koyacağım.”MAGAZİN SERVİSİ

Acuka Tarife



Malzemeler
5 çorba kaşığı Antep salçası
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar fesleğen
Yeteri kadar kekik
Yeteri kadar kimyon
Yeteri kadar kırmızıbiber
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı
Acuka yapmaya başlarken öncelikle sarımsakların kabuklarını soyalım ve hemen havanda dövelim. Karıştırma kabına aldığımız salçamıza sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım. Ceviz içini dövelim ve salçaya ekleyelim. Margarin, zeytinyağı, ilave ederek karıştırmaya devam edelim. En son tuz, kimyon, fesleğen, kekik, kırmızı ve karabiber ekleyerek iyice karıştırmaya devam edelim. Tadına göre acı veya acısız olarak yapabilirsiniz. Acılı yaparsanız daha lezzetli olmaktadır. Salçamız yani acuka sunuma hazırdır.

 Afiyet olsun

21 Ocak 2013 Pazartesi

Kız Çocukları İçin Örgüden Oyuncaklar

Kız Çocukları İçin Örgüden Oyuncaklar |  görsel 1

Melisa ve Melisanın Faydaları




melisa ve melisanın faydaları

Melisa:
  Ballıbabagiller familyasındandır. Çok dallı ve beyaz çiçekleri olan otsu bir bitkidir. Tıbbi melisa en önemli türüdür. İstanbul, Bursa, Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişmektedir.
Boyu 30 - 80 cm civarındadır. Limon kokuludur. Yaprakları ince ve yumuşak tüylüdür. Çiçekleri beyaz renktedir. Yapraklarında tanen, Reçine ve uçucu bir yağ bulunur.

... Melisanın Faydaları: Mide ve bağırsak ağrılarını giderir. Kalbi güçlendirir. Hazımsızlık, baş ağrısı ve migren için yararlıdır.
Melankoli, sara, baş dönmesi, kulak çınlaması ve sinir krizlerinde şikayetleri giderir. Bayılmalara karşı kullanılır. Mide ve bağırsak gazlarını giderir.

Ahmet Mete Işıkara hayatını kaybetti.

 
Kamuoyunda 'Deprem Dede' olarak bilinen Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara hayatını kaybetti. 1999 Marmara depremi döneminde önemli açıklamalarda bulunarak kamuoyu tarafından tanınan Işıkara, akşam saatlerinde Göztepe Medical Park Hastanesi'nde son nefesini verdi.

Profesör Ahmet Mete Işıkara, 16 Kasım 2012 tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle tedavi altına alınmıştı. 'Deprem Dede', nefes darlığı, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği nedeniyle 1 hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü, sağlık durumunun iyileşmesi üzerine Yoğun Bakımdan Ünitesi'nden çıkarılmıştı
Nefes darlığı, yüksek tansiyon, yüksek tansiyona bağlı kalp yetersizliği ve kalp krizi şüphesi ile hastaneye kaldırılmıştı.
1941 yılında Mersin'de doğan jeofizikçi ve eğitimci Ahmet Mete Işıkara 1999 Gölcük depremi sonrası yaptığı toplumu bilinçlendirme çabaları nedeniyle özellikle dönemin çocuklarının bilincine deprem dede, deprem amca gibi isimlerle de yerleşti.
Ahmet Mete Işıkara, AHDER (Afete Hazırlık ve Deprem Eğitim Derneği)'in yönetim kurulu başkanlığını yapmaktaydı.