30 Ocak 2014 Perşembe

Kavala Kurabiye

Kavala Kurabiye
        

Kavala Kurabiye                                                                 

  • 1 su bardağı Tuzsuz Badem
  • 1 su bardağı Pudra şekeri
  • 1 su bardağı yumuşamış tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı tahin

Bademler hafif iri olarak doğranır. (ister elle ister robotta) ve bir tavaya konup kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kavrulur ve unun 1 bardağı ilave edilip oda bademle birlikte 2 dakika daha kavrulur ve soğumaya bırakılır. Ve bir kabın içinde yumuşamış tereyağını, tahini, pudra şekerini, kalan 1 bardak unu ve bademle birlikte kavurduğumuz ve soğumuş olan malzemeyi de ilave edip iyice yoğuruyoruz.ve hamurdan ufak ufak parçalar alıp 2 cm kalınlığında açıyoruz ve kalıpla kesip yağlı kağıt serilmiş tepsiye hafif aralıklarla diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika pişiriyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri serpiyoruz.. Afiyet olsun