4 Eylül 2013 Çarşamba

Soslu Acı Biber Turşusu

Biberlerin saplarını temizleyip,uçlarına çizik atıyoruz.
 
 
 
2kg domatesi rendeliyoruz.
 
 
4-5 diş sarımsağı soyup küçük küçük doğruyoruz.

İçine yarım çay bardağı sirke,bir çay bardağı sıvıyağ.bir yemek kaşığı tuz.bir tatlı kaşığı şeker atıyoruz.

 
hepsini karıştırıyoruz. Tuzunu ağız tadınıza göre kendiniz de ayarlayabilirsiniz.(Yemeklerinizde kullandığınız tuz ayarında olacak şekilde,kendiniz ağız tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.)

Sonra kavanozlara koyup buzdolabında saklamanız gerekiyor. Sıcak ortamda domatesten dolayı çabuk ekşime yapıyor.
 
Kışın soğuk günlerinde kahvaltılarınızda, yemeklerinizin yanında vücudunuzu ısıtacak hafif acı mezeniz hazır oluyor.
 
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: