28 Aralık 2012 Cuma

Şapka ve Atkı Modelleri







Fotoğraf |  görsel 1

Bayan orgu boyunluk modelleri

Bayan orgu boyunluk modelleri |  görsel 1
 

Örgü boyunluk modelleri

Örgü boyunluk modelleri |  görsel 1
                        
                        
şık bir atkı |  görsel 1
şık bir atkı |  görsel 2

ponponlu şapka

 
ponponlu şapka |  görsel 1
Ponponlu yünden yapılan bu şapkanın ponponları ipin kendisinde.Ördükçe ponponları geliyor. Ponponları istediğiniz yere de yürütebilirsiniz. 100gr ponponlu yünü 6numara şişle, 70 ilmek başladım.2-3diş haroşadan sonra düz orgüye geçtim.Bir kafa boyu ördükten sonra 5 ilmek düz ,1artır ,1 kes bir sıra böyle devam et. Tekrar düz örgüye devam et,4parmak kalınlığında ör ve örgüyü kes. Yanını dikerek birleştir.2 kat ipi burarak 2 ye katla .4adet değişik boylrda ip bur. Ben daha önce 4 adet ponponlu kısımdan ip ayırdım ,onları kukelada kullandım.birde ponponsuz ip bur,bunuda yaptığın ajurlu kısımdan geçir ve büz.ponponlu burduğun ipleri kukelaya tuttur. Yanlardanda haroşadan kulaklık ör ,bağcığını devam ettir.Bağlıyacak kadar yer ördükten sonra örgüyü bitir.                                                           

kulaklı şapka

kulaklı şapka |  görsel 1
Kızlara örülmüş bu şapka ,hem görüntüsü güzel,hemde soğuk kış günlerinde kulaklarıda tuttuğu için ideal bir model. 100gr.orta kalınlıkta bir yünle haroşa örülmüş,yanlardan kulak yerleri yapılıp,bağcık yapılmıştır.Üzerleri renki iplerle papatyalar örülüp,süslenmiştirdir.                                                           

selanik örgüsü değil ...

 
selanik örgüsü değil ... |  görsel 1
100gr. z 0 numara tığ küçük yuvarlak yapılıp,içi 40 dolgu ile doldurulur. Her dolguya 2 adet dolgu yapılarak 80 dolgu olur. 2 dolgu içten 2 dolgu dıştan alınarak örülür. şapka boyu örüldükten sonra 2 ileri git uzatarak 3 te çek üzerine 4 defa zatarak fıtık yap tekte birleştir. yine 2 ileri git, 3te çık, üzerine fıstık yap.                                                           

boyunluk

 
boyunluk |  görsel 1
100 gr. nako sport yün, himalaya hero, alize maxi olabilir. 20cm. eninde başlayın.Bir kaç sıra ördükten sonra 3 adet büyük ilik açın. lastik olarak örgüye devam edin. 35cm. ördükten sonra bir taraftan 10 cm. kadar her sıra birbir kesin.Kalan ilmeğin hepsini düz kesin. Bir bir kestiğinizin tam karşısına 3 adet pon pon yapıp uzunlamasına tutturun.                                                           

Fotoğraf

Fotoğraf |  görsel 1
 
100gr tiftik yün baklava dilimli bere modeli uzun ördüğünüzde ,aşağı doğru düşerek güzel bir görüntü verir.                                                           






Hiç yorum yok: