13 Aralık 2012 Perşembe

Kıymalı ve Patatesli Kol Böreği

MALZEMELER
5 adet yufka
3 adet haşlanmış patates
200 gr kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 adet soğan
Tuz, karabiber
 
SOSU İÇİN
 2 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
 
HAZIRLANIŞI
  Sıvıyağda soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuzunu, karabiberini ve haşlanmış patatesini katıp karıştırın. Ocağın altını kapatın. Yufkaları ikiye bölüp 10 parça elde edin.İlk olarak hazırladığınız sostan sürün sonra patatesli harçtan geniş kenarlarına koyup rulo şeklinde sarın. Gül şekli verip tepsiye yerleştirin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayıp tepsinin etrafında döndürün. Malzeme bitinceye kadar bu işleme devam edin. Kalan sosu böreğin üzerine sürün. Yarım saat dinlendirin. Kızgın fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: