11 Aralık 2012 Salı

Peynirli Biber Turşusu

  Marketlerde gezerken dikkatimi çeken, içi peynirli biber çok güzel görünüyordu. Bir miktar alıp tadına baktık. Daha sonra ben bunu yapabilirim diye düşünüp denemeye karar verdim. Bu tarifide sizlerle paylaşmak istedim.

MALZEMELER
  • 1 kg biber
  • (Biberler küçük koyu yeşil olanlarından,isteyen bu biberlerin acı olanını da kullanabilir.)
  • Lor peyniri veya peynir
  • Zeytinyağ
HAZIRLANIŞI

 
   İlk olarak köy pazarı yada yerli ürün satan bir yerden biberleri alırsak iyi olur.Aldığımız biberleri güzelce yıkayıp, sonra içini temizleyip süzülmesi için bekletelim . Lor peynirimizin tuzu normal yenecek şekilde olmalıdır.Süzdürdüğümüz biberleri alıp üzerine biraz tuz döküp harmanlayalım.Sonra biberlerin içine peyniri sıkı sıkı dolduralım , kavanoza yerleştirelim üzerine çıkana kadar zeytinyağla dolduralım. Serin bir yerde iki hafta kadar bekletelim. Biberlerin rengi değişmişse olmuş demektir. Afiyetle tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok: