- 2.5 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gr tereyağı (kaloriyi artırmamak adına ben koymuyorum)
- yarım paket kakaolu bisküvi
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI :
- Tenceremize sütü,irmiği ve şekeri koyup kaynayana kadar pişiriyoruz kaynayınca altını kapatıp vanilyayı ekleyip iyice karıştırıyoruz
- kakaolu bisküvi ,ceviz ve tarçını rondodan geçirip sığ bir kek kalıbına yarısını döküyoruz kaşığın tersi le düzeltip üzerine irmikli karışımı boca ediyoruz
- kalan bisküvimizi de tekrar irmiğin üzerine döküp düzeltiyoruz
- soğuyunca ters çevirip servis ediyoruz :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder