13 Mart 2013 Çarşamba

Tarçınlı Kurabiye

 


Malzemeler:
125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı toz şeker
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
Aldığı kadar un
Üzeri için: Pudra şekeri Tarçın

Hazırlanışı:
Tereyağ ve toz şeker elle iyice karıştırılır.Diğer malzemeler de eklenir. Kulak memesi kıvamında, çok sert olayan bir hamur elde edilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır. Parmak şeklinde yapıp, üzeri hafif bastırılır. Çatalla üzerlerine uzunlamasına çizik atılır. 170 derece önceden ısıtılmış fırında , üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirilir. Kurabiyeler ılıkken üzerine pudra şekeri elenir. Pudra şekerinden sonra da tarçın elenir…

Hiç yorum yok: