10 Aralık 2012 Pazartesi

Fırında Patates


FIRINDA PATATES |  görsel 1
 
MALZEMELER

• 6 adet büyük patates
• 2-3 diş sarımsak
• 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
• 30 gr tereyağı
• Deniz tuzu
• Taze çekilmiş karabiber
 
HAZIRLANIŞI

   Fırını 220 dereceye ayarlayın. Patatesleri güzelce yıkayın. Patateslerin altından düzce keserseniz tepside daha iyi durur
ve yuvarlanmaz.Patatesleri kesme tahtasına alıp,başından sonuna kadar dilimler gibi ama tam kesmeden yol yol kesin.
(4milimetre). Yağlı kağıt serili bir tepsiye patatesleri düzenli dizin. Sarımsakları rendeleyip tereyağı ve zeytinyağı ile
karıştırın. Patates dilimlerinin aralarına sürün. Karabiber ve tuz serpip 40 dakika pişirin. Patateslerin dışı gevrek içi
yumuşak olacak. Arzu ederseniz üzerine kaşarda rendeleyebilirsiniz. Afiyet olsun… ...

Hiç yorum yok: