10 Aralık 2012 Pazartesi

Kolay Fırın Makarna

FIRINDA KOLAY MAKARNA

FIRINDA KOLAY MAKARNA |  görsel 1
 
Herkesin severek yediği makarnayı, ufak dokunuşlarla şık bir akşam yemeğine dönüştürün. Hazırlanışı yine çok pratik.
 
Malzemeler (6 kişilik):
 
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ
1/2 paket fırın makarna
3 su bardağı su
2,5 su bardağı süt
4 adet yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber
Kabı yağlamak için: 1 yemek kaşığı (35 gr)Teremyağ
 
Hazırlanışı:
 
Önce Teremyağ’ı tavada eritin ve derin bir kaba alın. İçine süt, yumurta, karabiber ve tuz katıp çırpın. Makarnayı, içine
tuzu eklenmiş 3 su bardağı suda haşlayın ve süzün. Peynirden 2 çorba kaşığı ayırın ve kalanını sütlü karışıma ilave edin.
Fırın kabını Teremyağ ile yağlayın ve önce makarnayı koyun. Üzerine sütlü karışımı boşaltın ve üzerine ayırdığınız 2
çorba kaşığı peyniri serpin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: