8 Aralık 2012 Cumartesi

Zeytinli Ekmek

ZEYTİNLİ EKMEK |  görsel 1

Ekmeği evde yapmanın keyfi bir başka oluyor. Mutfağınıza yayılan Teremyağ ve zeytin kokusu ile çocuklarınızın iştahı açılır.

Malzemeler
4 kişilik
2 yemek kaşığı (70 gr) Teremyağ
4 su bardağı un
2 su bardağı su
1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış siyah zeytin
1 adet yumurta beyazı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kuru maya
1,5 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir karıştırma kabında yoğurun. Strech film ile kabın üzerini sıkıca kapatıp, ılık bir yerde hamur 2 katı
kabarana kadar dinlendirin. Yeteri kadar kabardıktan sonra büyük bir yuvarlak haline getirip üzerine yumurta beyazı ve
yoğurt sürün. 200 derece fanlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin, soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: