8 Aralık 2012 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi |  görsel 1

MALZEMELER

Kreması için:
•5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
•3 çorba kaşığı nişasta
•3 çorba kaşığı un
•Arzuya göre vanilya sekeri
•1 paket krem şanti (burada kaymak diye geçiyor sulu bir karışım)

Kadayıflı katı için:
•250 gram hazır pişmiş kadayıf (bu kadayıf kavrulmuş oluyor normalde sadece üzerine şerbet döküp yediğin kadayıf
olacak) •2 kaşık tereyağ •yarım su bardağı şeker •yarım su bardağı ceviz (iri çekilmiş olacak) Yapılışı Krema için
krem ianti hariç hepsini bir tencereye döküp muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin.
Piştikten sonra içine krem şantiyi döküp mikserle iyice çırpıp, soğumaya bir kenara bırakın. Bir kabın içine
kadayıfları elinizle iyice kırın ve küçük küçük parçalar haline getirin. Sonra bir tavaya tereyağı eritip üzerine iri kıyılmış
cevizleri de koyup pembeleşinceye kadar iyice kavurun. Ocağın altını kapatıp üzerine şekeri döküp iyice karıştırın.
Sonra büyük dikdörtgen borcamı alıp altına kadayıflı karışımın yarısını dökün. Sonra muhallebinin tümünü güzelce
yayın ve bunun üzerinede kadayıflı karışımın öbür yarısını yayın. Soğumaya buzdolabına saklayın ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok: