30 Aralık 2012 Pazar

Makarnalı Börek


Makarnalı börek (yılbaşı misafirlerinize)


Yarın akşam misafirleriniz için bir alternatif daha...

Malzemeler;

Yarım paket makarna 250gr
3 yumurta, yarım kilo süt (500 gram)
1 ç.b zeytinyağı
1 kilo yufka (5 adet)
1 kase peynir (lor peyniri de kullanılabilir)

Yapılışı:

Makarnayı az haşlamalıyız, böreğin içinde de pişeceği için...
Süzdükten sonra içine peyniri katıp karıştıralım. 1 y.k tereyağını parçalar halinde atalım içine. Dursun bir tarafta...
Sütün içine 2 yumurtayı ve 3çüncü yumurtanın akını da katıp karıştırıp bekletelim. Yufkayı tepsinin içine yayıp arasına süt malzemesini serpip yayalım. Hazırladığımız makaranın yarısını dökelim. Üzerine 1 yufkayı yayalım üzerine sütlü harcı dökelim. Kalan malzemeyi döküp üzerine yufkayı yayıp, süt harcından sürelim. Son yufkayıda yayıp üzerine yumurta sarısını sürüp fırına verelim...190 derecede pişirelim...
Üzeri nar gibi kızarınca dilimleyip servise hazır hale getirelim...
Afiyetle sevdiklerinizle yiyiniz....

Hiç yorum yok: