30 Aralık 2012 Pazar

Gül Tatlısı


Gül Tatlısı (Süper tarif)

Gül Tatlısı (Süper tarif)


Malzemeler

3yumurta
1,5 su bardağı gazoz
20 gr. yaşmaya
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
1 paket sanayağı arasına sürmek için (eritilmiş)

Yapılışı

Kulak memesi yumuşukalığında hamur yoğurulur. 3 eşit parçaya bölünür. İnce açabildiğiniz kadar açılır. Arasına eritilmiş sanayağı sürülür. Rulo olarak katlanır. 2 parmak kalınlığında kesilir. Gül şeklinde tepsiye yerleştirilir.Tepside 15 dakika mayalanması beklenir. 170 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir. (3 tepsi oluyor).
1,5 veya 2 kilogram şeker şerbet yoğunluğuna göre isteğe bağlı olarak aynı ölçülerde su ve 1/4 limon suyuyla kaynatılır. Ilıkken tatlıların üzerine dökülür. Hindistan cevizi veya fıstık tozuyla süslenir servise hazırdır.
 

Hiç yorum yok: