8 Aralık 2012 Cumartesi

Cocostar Kek


COCOSTAR KEK |  görsel 1
 
MALZEMELER:
4 yumurta
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı yoğurt veya süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Kek fırından çıkınca ıslatmak için: 1 çay bardağı süt
 
KREMASI İÇİN:
Yarım litre süt
6 çorba kaşığı irmik
1 çay bardağı şeker
2 su bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı tereyağ (60-70 g kadar)
 
ÜZERİ İÇİN :
1 paket bitter çikolata (80 gr)
2 yemek kaşığı çokokrem
 
YAPILIŞI:
Öncelikle yumurta ve şeker 5 dakika çırpılır. Yoğurt,kakao ve yağ eklenip çırpılır un,kabartma tozu (üzerine yarım
limon suyu sıkılır) konur ve karıştırılır. Yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama dökülüp 170 derecede pişirilir.Fırından
çıkınca üzerine soğuk süt kaşık kaşık gezdirilir. Kek pişerken süt ve irmik ocağa konarak kaynayıncaya kadar
karıştırılarak pişirilir kaynayınca şeker konur 1-2 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.Tereyağ ve hindistan cevizi eklenir yağ
eriyene kadar karıştırılır. Kek ılıyınca üzerine krema düzgünce yerleştirilir (kıvamı biraz koyu oluyor kekin üzerine kaşık
kaşık paylaştırıp düzeltin) Çikolatayı ve çokokrem beraber benmari usulu eritip kremanın üzerine yayın ve biraz
soğuyunca çatalla şekil yapın dolapta bir süre dinlendirip servis yapın (1 gece bekletirseniz dahada güzel olur)
 
NOT: Arzu edenler 1 paket Bitter çikolata sosu kullanabilirler.Yalnız paketin üzerinde yazan sütten yarım bardak eksik kullanın.

Hiç yorum yok: