3 Aralık 2012 Pazartesi

Üzümlü Fındıklı Mini Kekler


üzümlü fındıklı mini kekler |  görsel 1
 
üzümlü fındıklı mini kekler |  görsel 2
 
üzümlü fındıklı mini kekler |  görsel 3
 
 MALZEMELER
-2 adet yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-yarım çay bardağı sıvıyağ
-100 gr margarin (yumuşak)
-kuş üzümü veya kuru üzüm (istenildiği kadar)
-fındık kırığı (istenildiği kadar)
-vanilya,kabartma tozu
-2 tatlı kaşığı tarçın
1 çimdik tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 çay bardağı kadar)
-kağıt kalıplar
 YAPIILIŞI
-yumurta ve şeker iyice çırpılır.yumuşak margarin eklenir ve tekrar çırpılır.
-diğer kalan malzemeler eklenir ve revani hamuru kıvamında hamur elde edene kadar un eklenir.(yaklaşık 3 çay bardağı kadar fakat siz kıvamını kontrol ederek ekleyiniz az veya çok gelebilir)
-kıvamını bulan hamurumuzu kek hamuru kağıt kalıplarına üstte 1 parmak boşluk kalacak şekilde paylaştıralım.(şekiller düzgün olsun diye silikon kalıbın içine kağıt kalıpları koyup hamuru o şekilde paylaştırdım).
-170 derece fırında kekler kabarıp renk değiştirince kürdanla kontrol edelim ve fırından çıkaralım.afiyet olsun...

 

Hiç yorum yok: