30 Kasım 2012 Cuma

Tavuk Kokoreç


MALZEMELER
300 gr tavuk göğüs eti
6 adet sivri biber
6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
3 adet domates
2 dal taze soğan
Sıvıyağ

YAPILIŞI
  Tavuk etlerini haşlayıp soğumaya bırakın. Küp doğrayın. Bir tavada ayçiçeği yağıyla ince doğradığınız biberleri kavurun. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyin. Biber salçası,  domates salçası, kimyon ve kekik ilave edip soteleyin. tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. En son Kabukları soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın. Doğradığınız taze soğanı ileve edip,ister ekmek ya da lavaş arasına yerleştirip servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: