28 Kasım 2012 Çarşamba

Evde Kefir Nasıl Yapılır

   Sütten yapılan ve Kafkasların geleneksel içeceği olan kefir, sağlığını korumak isteyen herkesin evinde kolayca yapabileceği bir içecektir. Kefir beslsyici, koruyucu, tedavileri destekleyici iyileştirici nedeniyle her yaş  grubunun rahatça tüketebileceği sağlık kaynağıdır.

KEFİRİN YAPILILIŞI: Bir litre süt için 1 tatlı kaşığı kefir mayası yeterlidir. Cam kavonoza veya plastik (sağlıklı olanı) kaba sütü dökün. İçine mayayı ilave edip, ağzını kapatın. Oda sıcaklığında karanlık ortamda 24 saat mayalanmaya bırakın. Eviniz 22 derecenin üzerinde ise daha kısa sürede mayalanma olabilir, 12 saat geçince ağzını açıp bakabilirsiniz. Ayran kıvamı alınca olmuş demektir. Sonra plastik süzgeçten süzüp içebilirsiniz.

  Ben evimde aşağı yukarı dört aydan beri her gün yapıyorum. Ailece her gün bir bardak içiyoruz. tadıda gayet güzel, küçük çocuklarınıza da rahatça içirebilirsiniz.
  İlk defa kefiri 2005 yılında annemin rahatsızlığı nedeniyle kardeşim yapmaya başlamıştı. O zamanlar sadece tadına bakmıştım. Kanser hastaları ve kemoterapi görenler içinde sağlıklı. Kemoterapi alındığı zaman hasta kötü oluyor iştahı kalmıyor, kefiri rahatça içebiliyor. Daha sonra kefirin faydalarını fazlasıyla yazacağım.

 

Hiç yorum yok: