25 Kasım 2012 Pazar

Düğün Çorbası

MALZEMELER

Kemikli kuzu eti
(gerdan olabilir)
1 adet yumurta
3 kaşık yoğurt
2 kaşık un
yırım limon suyu
Tereyağı, pulbiber,tuz

YAPILIŞI

   Kemikli kuzu etini 7-8 bardak su koyup haşlayın. Güzelce haşlandıktan sonra kemiklerin üzerindeki etleri didikleyin. Başka bir tencereye et suyunu süzüp koyun ve içine etleri ilave edin. Ocağa koyup kaynatmaya başlayın. Diğer tarafta terbiyesini hazırlamak için yumurta, yoğurt, un, limon suyunu içinde topak kalmayacak şekilde karıştırın. Kaynamakta olan çorbadan yarım kepçe kadar alıp terbiyenin içine ilave edip terbiyeyi ılıtın. Terbiyeyi çorbayı yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzunu ilave edip ocağı kapatın. Servis yapmadan önce üzerine tereyağında yakılmış pul biber dökerek lezzetlendirin.

                                                                                                     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: