27 Kasım 2012 Salı

Muhallebili İncir Tatlısı

MALZEMELER
6 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

MUHALLEBİ
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 litre süt
5 yemek kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı (inmeye yakın )
1 paket krem şanti

ŞERBETİ
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı nescafe
Yarım su bardağı toz şeker

YAPILIŞ: Kek için yumurta ve şekeri çırpın. Cevizi, unu, kabartma tozunu koyup karıştırın. En son inciri ekleyip, dikdörtgen borcamın içini margarinle yağlayıp karışımı dökün. 160 derecede pişirin.
   Muhallebisini hazırlamak için tencereye unu, nişastayı, şekeri koyup karıştıralım. Üzerine sütü eekleyip karıştırarak pişirelim. piştikten sonra tereyağını ekleyip bir iki dakika daha pişirip altını kapatın. 5 dakika sonra toz krem şantiyi muhallebiye döküp milserle karıştırın.
  Kek piştikten sonra 3-4 dakika havalandın. Şerbetin malzemelerini karıştırıp pişirmeden kekin üzerine dökün. 10 dakika sonra muhallebiyi üzerine yayın. Buzdolabında 4-5 saat bekletin.
                                    
                                                                             
 AFİYET OLSUN


Hiç yorum yok: