22 Kasım 2012 Perşembe

Ciğer Sarma

MALZEMELER :

1 adet kuzu ciğeri
1 adet kuzu iç gömleği
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
8-10 dal taze soğan yaprağı
1 tatlı kaşığı nane(tazede olabilir)
sıvı yağ, tuz

YAPILIŞI :

   Kuzu ciğerini alıp zarını soyup küçük kuşbaşı şeklinde doğrayıp, kanının çıkması için yarım saat kadar suda bekletin. İç gömleği yıkayıp bir kaba alıp üzerine sıcak su döküp bekletiyoruz. Soğanı ince ince doğrayıp yağda kavurun, üzerine ciğerleri koyup kavurmaya devam ediyoruz. Salçaları koyup, ciğerler kavrulunca   pirinçi ilave edip bir iki defa çevirdikten sonra 1 çay bardağı su ilave edip,karabiberi,tuzu,naneyi koyup suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Su bitince ağzını açıp ince kıyılmış taze soğan yapraklarını koyup karıştırıyoruz.
   Kuzu gömleğini 10-15 cm kare şekilde kesip, içine hazırladığımız ciğerli pilavdan koyup bohca şeklinde sarıp, yanlarından taşmıyacak şekilde tepsiye ters çevirin. Sonra fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

NOT:

Ben tepsi yerine tek kişilik güveç kapları kullanıyorum, yerken çabuk soğumuyor deneyin.


 

Hiç yorum yok: