29 Kasım 2012 Perşembe

Islak Kurabiye

MALZEMELER                             

2 Adet yumurta
3/4 Su bardağı toz şeker
3/4 Su bardağı sıvı yağ
3 Yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
2 yada 3 su bardağı un
1 Su bardağı hindistan cevizi

ŞERBETİ
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı toz şeker

YAPILIŞI
   Karıştırma kabına sırasıyla yumurtayı, şekeri, sıvı yağı ve kakaoyu koyup karıştırıyoruz. Vanilyayı da ilave edip, arkasından unu ve kabartma tozunu koyup kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmemiz lazım. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak toplar yapıp, yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece de  pişiriyoruz.
  Bu arada şerbetini kaynatmadan suda şekeri eritiyoruz. Kurabiyeler pişince fırından çıkartıp bekletmeden, önce şerbete sonra hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.

  Aynı malzemelerle kakaosuz beyaz olarakta yapabilirsiniz. Ununu iyi ayarlayın.

   Çocuklarımın çok severek yediği bir kurabiye  mutlaka deneyin.

Hiç yorum yok: