21 Kasım 2012 Çarşamba

KANDİL SİMİDİ

MALZEMELER
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için

YAPILIŞI

Yoğurma kabına oda sıcaklığına gelen margarini, sıvı yağı, yoğurdu, mahlebi, toz şekeri koyup karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve alabildiği kadar un ilave ederek, hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz. ince rulo yapıp simit şeklini veriyoruz . Çırpılmış bütün yumurtaya batırıp oradan da susama batırıyoruz. yağlanmış tepsiye (yağlı kağıt daha iyi oluyor) diziyoruz.180 derecede yakalşık olarak 10-15 dakika kadar pişiriyoruz. AFİYETLER OLSUN


Hiç yorum yok: