21 Kasım 2012 Çarşamba

Karnıyarık böreği

MALZEMELER

3 yufka
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

İÇ HARCI
250 gr kıyma
1 adet soğan
tuz ,karabiber
maydanoz
domates, biber

YAPILIŞI
    
  İlk önce böreğin iç harcını hazırlamak için soğanı yemeklik olarak ince  bir şekilde  doğrayıp kavuralım. Sonra kıymayı koyup kavuralım. Tuzunu, isteğe bağlı olarak sevdiğiniz baharatlar koyarak pişiriyoruz.Son olarak ince kıyılmış maydanozu ilave edip soğumaya bırakıyoruz.
     Bir kabın içinde yumurtaları, sıvı yağı,yoğurdu, kabartma tozunu koyup karıştıralım. Bir yufkayı serip üzerine yumurtalı, yoğurtlu harcı fırça yardımıyla sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serip tekrar harcı sürelim.Üçüncü yufkayıda üzerine serip yağlı harcı sürelim. Buişlem sonunda 3 yufka üst üste yağlı harlanmış olrak hazır edilir. Bu yufkayı ilk önce dörde, sonra her bir parçayı üçe bölelim. her bir parçaya hazırladığımız iç harçından geniş bölümüne koyup sigara böreği gibi saralım. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine, kalan yağlı harçtan sürelim. Böreklerin üzerini bıçak ile yarıp içine dilimlenmiş domates ve biber koyup 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
     
NOT:İç harç olarak peynir, sosis,salam ilede yapabilirsiniz. Bu tarif 3 yufka içindir. Fazla yapmak isterseniz malzemelerin iki katını kullanırsınız.

Hiç yorum yok: