20 Kasım 2012 Salı

Vanilyalı Kap Kek (Cup Cake)

MALZEMELER
100 gr margarin 
Yarım su bardağı şeker               
2 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 bardak pudra şekeri
Yarım paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı un
1 veya 2 damla limon suyu  

SÜSLEMEK İÇİN
krem şanti
pasta süsü  

YAPILIŞI
Karıştırma kabına margarini,şekeri,vanilyayı koyup krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Yumurtaları teker teker ekleyip,her eklemeden sonra çırpın. Süt ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.Unu ve kabartma tozunu birlikte ekleyip karıştırıyoruz.Küçük kağıt kalıplara döküp 180 derece 15-20 dk pişiriyoruz. kekler soğuduktan sonra üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
 
 
 

Hiç yorum yok: