13 Kasım 2012 Salı

Acı biber turşusu

  MALZEMELER  :

1 Kg Acı Biber
Yeterince sirke (üzüm)
 
HAZIRLANMASI :

     Semt pazarından veya köy pazarlarından doğal ve yerli olduğundan emin olduğunuz acı biber alınız. İçlerinde kızarmış biber olmasıda görsel acıdan güzel olur.
     Biberler ilk önce güzelce yıkanır,sonra sapları kısaltılır. Biberler bütün bırakılıp delme işlemi yapılmadan hazırlanır. Turşuların sığacağı büyüklükte bir kavanoz alınıp biberler kırmızı ve yeşil olarak  görsel dizayn içinde yerleştirilir.Kavanoz tam dolunca üzerine aldığı kadar sirke dökülür hava almayacak şekilde ağzı kapatılır. 20 gün serin ve güneş görmeyen yerde bekletilir.
    Acı sevenler için kış boyunca afiyetle tüketilir.





Hiç yorum yok: