25 Kasım 2012 Pazar

Kışlık Biberli Domates Konservesi



MALZEMELER

1 Kg domates
1,5 Kg kırmızı etli biber
Sıvıyağ, tuz

YAPILIŞI

   Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri de yıkayıp ikisini beraber robotta veya bilendırda çekin.(Domatese rengini veren  
likopen maddesinin kabuğunda olduğu ve vucudumuz için büyük bir antioksidan kaynağıdır.)

   Bir tencereye koyup 30 ila 45 dakika kadar kaynatıp, bir miktar tuz ve sıvıyağ ilave edip biraz daha kaynadıktan sonra altını kapatın.
   Bekletmeden içini sıcak suyla çalkaladığınız, kavonozlara doldurun. Kapağını sıkıca kapatın.(kapaklarınız yeni olmalıdır.)
  Temiz bir örtünün üzerine ters çevirip güzelce sarın. Yavaş soğuması için üzerini örtün.
  Kavonozlar soğuncaya kadar yerinden kaldırmayın.
  Soğuyan kavanozları güneş görmeyen yerde saklayın.
  Kavanozun ağzını açınca buzdolabında saklayıp, en geç iki üç gün içinde tüketin.

NOT:Malzemelerin miktarını çoğaltıp kış boyunca yetecek kadar kavonoz doldurabilirsiniz.

(Bunu tek domates olarakta yapabilirsiniz.)

Hiç yorum yok: