29 Aralık 2012 Cumartesi

Karamelli Etimek Tatlısı

Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi
1 litre süt
8 yemek kaşığı toz şeker
3 Türk kahvesi fincanı un
Yarım paket margarin
1 paket vanilya
Üzeri için,
2 poşet toz krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı:
  Öncelikle etimeklerimizi büyük dikdörtgen tepsimize dizelim.Daha sonrada şerbetimizi hazırlamak için tencereye 2 su bardağı şeker katalım.Sonra da orta dereceli ateşte şeker kahverengi olana kadar pişirin.Bunları yaptıktan sonra üzerine 2 Su bardağı su ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştıralım.Şerbet hazırlandıktan sonra ocaktan indirerek etimeklerin üzerlerine dökelim.Bu işlemleri yaptıktan sonra şimdi sıra muhallebide tatlının muhallebesini hazırlamak için hazırlamış olduğunuz malzemeleri bir tencerede toplayalım.Bu malzemeleri koyu bir kıvam alana kadar pişirelim.Daha sonra hazırlamış olduğumuz muhallebiyi ocaktan indirerek etimeklerin üzerine yayalım.Birazcık muhallebinin soğuması için bekleyelim.Son olarakta kremşantiyi hazırlayarak muhallebinin üzerine yayalım ve üzerinide mevsim meyveleri veya cevizleriyle süsleyip bir saat buzdolabında beklettinkten sonra tatlımız servise hazır hale gelmiştir.

Hiç yorum yok: