3 Mart 2013 Pazar

Haydi evde bisküvi yapalım.

Haydi evde bisküvi yapalım |  görsel 1

Evin belki de en çok tüketilen yiyeceğidir bisküviler. Genelde hazır alırız, yapmak “En iyi ev hanımı benim” diyen kadınların bile aklına gelmez. Oysa evde yapılmış bisküvi gibisi yoktur. Çocuklar istediği kadar yiyebilir, siz de mutlulukla içinde katkı maddesi olmadığının huzuruyla tüketebilirsiniz…
Malzemeler:
-3 büyük çay fincanı un
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı tuz
-1,5 büyük çay fincanı soğuk süt
-60 gr. margarin
Hazırlanışı:
- Un, tuz ve kabartma tozunu bir kaba koyup mikserle bir kez karıştırın. Böylece tuz ve kabartma tozu un ile iyice karışmış olacaktır.
- Soğuk sütü yavaşça döküp mikserle yada mutfak robotu ile çırpmaya devam edin. Margarini soğuk olarak küp küp kesip ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
- Fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın.
- Tüm malzemeler birbirini tutup homojen bir hamur olunca çocuğunuzla birlikte kaşıkla ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlı tepsiye aralarında 2.5 cm. mesafe kalacak şekilde yerleştirin.
- Isınan fırında 20 dk. Pişirin. Üzerleri kızarınca çıkarıp peynir, tereyağı ve reçelle servis yapın.

Hiç yorum yok: