4 Nisan 2013 Perşembe

Ispanaklı Yaş Pasta

Ispanaklı Yaş pasta için Malzemeler
 

Malzemeler
                                                         
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 
 Kreması
 2 su bardağı süt
 2 yemek kaşığı un
 2 yemek kaşığı tozşeker
 Ayrıca; 1 su bardağı süt 1 paket kremşanti
 
Yapılışı
  Ispanakları yıkayıp iyice süzdürün ve yaprak kısımlarını robottan geçirin. Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha çırptın. Ispanakları ekleyip iyice karıştırıp ve yağlanmış kalıba döküp, 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Krema malzemelerini karıştırıp, pişirin ve soğutun. Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıp, soğumuş olan diğer kremayla karıştırın.
   Kekin kenar kısımlarını bıçakla kesip, çıkan kırıntıları rondodan geçirin. (Bu kırıntılar krema döküldükten sonra pastayı süslemek için kullanılacak.)
Keki ikiye kesip, arasına ve üstüne krema sürebilir ve kırıntılarla süsleyebilirsiniz.
*İsteğe bağlı olarak pastanın ara katına ve üzerine muz dilimleri ya da başka meyve dilimleri ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: