4 Nisan 2013 Perşembe

Labneli Mantarlı Makarna

 

Malzemeler
 1/2 paket makarna
 1 yemek kaşığı sıvıyağ
100 gr. labne peyniri
 Tuz

 
Sosu İçin:
1 adet soğan
2 diş sarmısak
1 adet havuç
10 adet mantar
Tuz, kırmızı pulbiber Sıvıyağ
 
Hazırlanışı
Makarnayı tuz ve sıvıyağ ilave ederek suyunu çekene kadar haşlayın. Suyu tamamen bitince labne peynirini ekleyip ocağın altını kapatmadan kısık ateşte labne peynirini makarnaya yedirin. Makarna haşlanırken bir tavaya sıvıyağ döküp minik küp halinde doğradığınız soğan ve sarmısağı kavurun. Üstüne çok minik küp olarak doğradığınız havucu ekleyin. 4-5 dakika havucu da kavurun. Manatarları yıkayıp ince ince doğrayıp havuçlara ekleyin. Tuz ve pulbiber ilavesiyle mantarlar ve havuçlar yumuşayıncaya kadar sosu pişirin. Labneli makarnayı sıcakken servis tabağına alıp üstüne mantarlı sosu döküp maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: