Malzemeler
- 2 adet tavuk but
- 7 bardak su
- 3 adet yufka
- Sıvıyağ
Sos malzemesi:
- 2 bardak yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 diş sarımsak
- Tereyağı, biber salçası ve nane
Yapılışı:
2 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz. Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz.Sonra didiklediğimiz tavuk etlerini üzerine seriyoruz. Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz, üzerine döküyoruz. En son olarak tereyağı ve biberi kızdırıp,nane ile üzerini süslüyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder