22 Şubat 2013 Cuma

Damat Paçası

 
 
 
 
 
Malzemeler 
  • 2 adet tavuk but
  • 7 bardak su
  • 3 adet yufka
  • Sıvıyağ
Sos malzemesi:
  • 2 bardak yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı, biber salçası ve nane

Yapılışı:


2 adet tavuk butunu 7 bardak su ile haşlıyoruz. Fırın tepsimizi yağlıyoruz. Yufkamızın birtanesini tepsiye serip sıvı yağ sürüyoruz. Aynı işlemi bütün yufkalarımıza yaptıktan sonra fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca, kaynamakta olan tavuk suyumuzdan 3 badak yufkaların üzerine döküp aynı boy başka bir tepsiyi üzerine kapatıyoruz.Sonra didiklediğimiz tavuk etlerini üzerine seriyoruz. Diğer tarafta 2,5 bardak tavuk suyuna; yoğurt, un, sirke ve rendelediğimiz sarımsaklarımızı ilave edip muhallebi gibi pişiriyoruz, üzerine döküyoruz. En son olarak tereyağı ve biberi kızdırıp,nane ile üzerini süslüyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok: