1 Şubat 2013 Cuma

Üçgen Börek

hamayli börek

hamayli börek

Malzemeler:
• 3 adet yufka
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1,5 su bardağı süt

İç malzemesi
• Beyaz peynir
• Kıyılmış maydanoz
• 1 yumurta akı

Yapılışı:
• Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üst üste serin.
• Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin.
• Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
• Karşılıklı köşeleri ortada birleştirerek zarf şekli verin.
• Resimdeki gibi 16 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin.
• Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin. Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin.
• Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6–7 saat bekletin.
• Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC’de ısıtılmış fırında pişirin.

Hiç yorum yok: