20 Şubat 2013 Çarşamba

Hamsili Pilav

Hamsili Pilav |  görsel 1

MALZEMELER
1 kilo hamsi
1,5 su bardağo pirinç
2 adet kuru soğan
1 adet orta boy domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
Dolmalık fıstık
Kuş üzümü
1 su bardağı mısır unu
Zeytinyağı
500 ml su
Yeterince karabiber ve tuz

YAPILIŞI
Soğanların kabuklarını soyun ve yemeklik şeklinde doğrayın. Hamsi balıklarını temizleyin ve kılçıklarını ayıklayın. 3 yemek kaşığı zeytinyağını ufak bir kaba koyun, kalan zeytinyağı ile tencerede soğanları karamelize olana kadar kavurun. Pirinci iyice yıkayıp süzdükten sonra tencereye ilave edin. Tarçın, yenibahar, dolmalık fıstık, kuş üzümü, tuz ve karabiber ekleyip 5-6 dakika daha çevirin. 500 ml sıcak suyu da dökün ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Maydanoz ve dereotunu ince doğrayın, domatesin kabuklarını soyup küp doğrayın ve pilava ekleyin. Hamsilerin sırt kısımlarını mısır ununa bulayın. Düz bir tavaya 3 yemek kaşığı zeytinyağını dökün, hamsilerin sırt kısmı alta gelecek şekilde dizin. Üzerine bir miktar iç pilavdan koyun, yanlarını katlayıp üst kısmını tekrar hamsilerle kapatın. 2 tarafını da çevirerek kısık ateşte tavada 3-4 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: