2 Şubat 2013 Cumartesi

Elmalı Tart

Malzemeler
1 paket margarin
1 yumurta
1 su bardağı nişasta
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

İç malzemesi
4 adet elma
Yarım su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı
   İlk olarak elmaları rendeleyip, şekerini ilave edip biraz pişiriyoruz. İçine tarçınıda ilave edip soğuması için bekletiyoruz.
   Yoğurma kabımıza oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin, pudra şekeri, yumurta, nişastayı koyup karıştırıyoruz. Sonra kabartma tozu ve unu ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
   Hamurumuzdan biraz ayırıp kalan hamuru tepsiye yayarak döşüyoruz. Üzerine elmayı döküp yayıyoruz, ayırdığımız hamuru şekillendirip üzerine döşüyoruz.160 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkartınca üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
 
                                                                                                                                      Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: