2 Şubat 2013 Cumartesi

Yonca Börek

MALZEMELER
1 Yumurta
4 yemek kaşığı ayçicek yağı
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
3 veya 3,5 su bardağı un
Dana jambon veya salam

Hazırlanışı
  Bir kaseye ılık süt, 1 tatlı kaşığı silme toz şeker ve mayayı koyup ,5 dakika kabarması için bekleyin.Yoğurma kabının içine unu,tuzu,kabartma tozunu koyup karıştırın. Unun ortasını havuz gibi açıp içine sıvıyağı,yumurtayı ve mayalı karışımıda ekleyip yoğurun.Ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edin. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.  Üzerine nemli bir bez örtüp yaklaşık 1 saat kadar mayalandırın. Hamurunuz bıraktığınızın 2 katı bir hacim alana kadar bekleyin.
  Mayalanan hamurunuzu 1,5 cm kalınlığında açıp yuvarlak bir kalıpla kesin. Aynı kalıpla jambonları da kesip ,bir kat hamur,bir kat jambon üzerine tekrar hamur olacak şekilde hazırlayın.
  Hamurunuzun çevresi boyunca 8 çentik atın ve her çentiği yana kıvırın. Bu şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürüp, 160 derecede pişirin.


Hiç yorum yok: