20 Şubat 2013 Çarşamba

Yumuşacık poğaçalar için önemli püf noktalar

Yumuşacık poğaçalar için önemli püf noktalar
 
En sevilen hamur tariflerinden olan poğaçayı yumuşacık yapmak için önerilerimize kulak verin.
Yumuşak poğaçaların püf noktası kullanılan malzemelerin kalitesi ve ekleniş biçimindedir. Poğaça hamurunu suyla değil süt veya yoğurt ile yoğurmak gerekir. Ayrıca eklenen un mutlaka elenerek koyulmalıdır. Aksi takdirde hamur sert olur.

Poğaçalarınız piştikten hemen sonra yumuşak olmasına rağmen soğuduğunda sertleşiyorsa içerisine koyduğunuz peynirleri yoğurtla karıştırmanızı öneririz. Bir kase yoğurda yarım kalıp beyaz peynir olacak şekilde peyniri ezip karıştırırsanız, poğaçalar soğuduktan sonra da içleri yumuşacık kalacaktır.

Malzemeler:

500 gr un
170 gr sıvı yağ
2 adet yumurta
5 gr kabartma tozu
10 gr tuz
200 gr yoğurt

Hiç yorum yok: