17 Şubat 2013 Pazar

Gül Poğaça

Malzemeler:
2 su bardağı ilik su,
1 su bardağı ilik süt
1,5 su bardağı sıvı yağ,
1 küçük yas maya
2 yumurta(1nin sarisi üstüne)
2 tatlı kasığı toz seker
1 tatlı kasığı tuz
aldığı kadar un yaklaşık 1 kilo

Yapılışı:öncelikle sütle mayayı suyu bir kapta eritin sonra poşet geçirip sıcak yerde bekletin..daha sonra içine sıvı yağı sekeri tuzu unu koyun ve yumuşak hamur elde edin daha sonra üstünü hafif yağlayıp hamurun poşet geçirip sıcak kalorifer üstünde yarim saat bekletin.daha sonra mayalandığını göreceksiniz zaten elinizle elma büyüklüğünde bezeler ayırıp tezgaha koyun ve tek tek alıp kase büyüklüğünde bir parmak kalınlığında açıp uçlarını şekildeki gibi yapıp peynir koyup kapatın daha sonra gül sekli alacak zaten yumurta sürüp susam dökün önce kısık derecede mayalandırın. sonra 200 derecede pişirin çok güzel yumuşak bir poğaça oluyor .....

Hiç yorum yok: