
Malzemeler
5 çorba kaşığı Antep salçası
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı ceviz içi (dövülmüş)
1 çorba kaşığı margarin
1 kahve fincanı zeytinyağı
Yeteri kadar fesleğen
Yeteri kadar kekik
Yeteri kadar kimyon
Yeteri kadar kırmızıbiber
Yeteri kadar karabiber
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Acuka yapmaya başlarken öncelikle sarımsakların kabuklarını soyalım ve hemen havanda dövelim. Karıştırma kabına aldığımız salçamıza sarımsakları ilave edelim ve karıştıralım. Ceviz içini dövelim ve salçaya ekleyelim. Margarin, zeytinyağı, ilave ederek karıştırmaya devam edelim. En son tuz, kimyon, fesleğen, kekik, kırmızı ve karabiber ekleyerek iyice karıştırmaya devam edelim. Tadına göre acı veya acısız olarak yapabilirsiniz. Acılı yaparsanız daha lezzetli olmaktadır. Salçamız yani acuka sunuma hazırdır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder