4 Ocak 2013 Cuma

Limonun cilde olan etkisi



Cildinizin, canlı ve pürüzsüz olmasını istiyor musunuz ? O halde, etrafımızdaki besin maddelerinden yararlanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Limonun cilde olan etkisini, araştıran güzellik uzmanları, limonun cilde yarar...larını ve faydalarını araştırırken insan sağlığı için bir çok konuda hastalığa tedavi olan limonun, cilt bakımı için de çok yararlı olduğunu açıkladılar.

Limon peeling özelliğine sahip olmakla birlikte, yüz maskesi ve temizleme olarak da kullanılabilmektedir. Limon ve limonun kabuklarından cilt bakımımız için nasıl yararlanabiliriz ? Bu konuyu araştırdık, ve sizler için bir kaç güzelliğiniz ve cilt bakımınız için olan püf noktaları paylaşıyoruz.

Yaklaşık olarak 6-7 adet limonun kabuklarını dilim, dilim kesin, bu işlemden sonra bir plastik kaba yarım litre kadar su ilave edin, içerisine kabuklarımızı koyduktan sonra, limon kabuklarımızın yumuşamasını bekliyoruz. Bu işlem yaklaşık olarak 2-3 saat sürebiliyor. Yumuşadıktan sonra limon kabuklarımızı suyun içerisinde ellerimizle, sıkarak, iyice suya karışmasını sağlıyoruz. Bu işlemden sonra banyo yapmak için hazırladığımız suyun içerisine bu suyu ilave ediyoruz. Bu işlemden sonra suyun içine girerek, 20-25 dakika suyla birlikte yıkanmanızı tavsiye ediyoruz.

Peki limon banyosunun bize ne gibi faydaları olucak ? Bu yaptığınız, limon banyosu sayesinde, kan dolaşımınız daha hızlı bir hale gelicek, ve limon kokusu sizi daha ferah yapıcak. Bunun dışında içerdiği asitler sayesinde cildinizin her hücresine peeling görevi yaparak, daha genç görünmenizi sağlayacak. Limonun sıkılaştırıcı özelliği vardır. Eğer selülitlerinizden şikayetçiyseniz, o bölgeye her gün limon suyu sıkarak derinize emdirmenizi tavsiye ederiz.

Limonun cilde olan faydaları sayesinde, bir çok kozmetik ürünlerine verdiğiniz, onlarca para yerine, sağlıklı ve organik cilt bakımı sayesinde, daha güzel görünebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok: