4 Ocak 2013 Cuma

Cilt Bakımı


Yoğurtlu maskeler

Yoğurt Türkler’in belkide en büyük icatlarından birisidir ki, her icatlarını Türkçe hale getirmeden dilimize kabul ettiğimiz İngilizce konuşulan ülkeler dahi yoğurt kelimesini olduğu gibi dillerine almışlardır.

Yoğurdu...n faydaları ve cilt dendiğinde insanların aklına ilk olarak güneş yanıkları nedeniyle acı çeken insanlara sunulan doğal çözüm oluşu gelir akla. Ancak bu büyük mucizenin cilde tek faydası bu değildir.

Yüzünüzde insanlar bakarken rahatsızlık duyduğunuz, sevmediğiniz çilleriniz mi var? Yaşın insana kattığı güzellik olan çizgileriniz mi var? Ergenlik döneminiz geçtiği halde sivilceleriniz ve çoğu sivilcelerle mücadele etmeye çalışırken kalıcı hale gelmiş cilt lekeleriniz mi var?

Çözüm olarak tıbbi yöntemler ve yan etkileriyle boğuşmak istemiyor musunuz? O zaman size ucuz ve pratik bir alternatif: Yoğurt.

Araştırmalarımızda farklı cilt tip ve sorunları için farklı tedaviler uygulandığını gördük. Buyurun birlikte göz atalım.

- Ergenliğin ve ergenlik sonrasının en sinir bozucu problemi: Sivilceler

Bir çok genç insan ergenlik döneminde sivilceleri nedeniyle, yüzüne bakılmayacak bir insan haline geldiğini düşünüp bunalıma girmekte ve stres altında yaşamaktadır. Bir çok insanın ise beslenme alışkanlıkları sonucunda ergenlik dönemini çoktan atlattığı halde sivilceler ile başı derttedir.
Peki bunun için yan etkilerle dolu ilaçlar kullanmak yerine daha pratik bir çözüm denemek ister misiniz? Grip için şifa arayanların en büyük dostu olan limon, kemiklerimizi zihnde ve güçlü kılan yoğurt ile birleşerek bu sorunumuzu çözüyor. Bir kase yoğurda, bir limonun yarısını sıkarak suyunu karıştırdığınızda ve gözlerinizi koruyarak cildinize sürdüğünüzde 20 dakika kadar beklettiğinizde tedavinizin ilk adımını atıyorsunuz. Bunu düzenli olarak her akşam tekrarlayınca cildinizdeki muhteşem değişimi takip etmek kalıyor geriye bir tek.

- İçim bir genç kız kadar canlı diyenler için ciltlerini de taze tutma imkanı:

Yerli mucizemiz yoğurttan iki kaşık, ağızların şöleni baldan 1 çay kaşığı, şifacıların dostu limondan bir çay kaşığı koyarak hazırladığımız formülümüzü dudaklarımızı ve gözlerimizi koruyarak cildimize sürüyoruz ve yirmi dakika sonra ılık suyla temizliyoruz.

- Siyah noktalardan mı şikayetçisiniz?


Baldan üç kaşık alıyor ve yulaf unundan bir kaşık ekliyoruz. Sonra iki yemek kaşığı yoğurdu karıştırıyoruz. Siyah noktalarımızı karışımımızla kapatıyor on beş dakika sonra da cildimizi temizliyoruz.

- Çillerle savaşmak için;

Tatlı kaşığıyla bir ölçek yoğurt ve çay kaşığı ile bir ölçek karbonat karışımını cildimize uyguluyor ve bir saat sonra temizliyoruz.

- Yaşla gelen güzellik: Kırışıklar

Ekşimiş yoğurttan bir fincan, iki adet yumurtanın beyazı, aynı fincanla bir ölçek karanfil suyu, çorba kaşığıyla bir ölçek süzülmüş balı iyice karıştırıp krem kvamına gelinceye dek kadife çiçeği eklenir ve karıştırılır. Ardından cilde maske olarak uygulanır.

- Cildinizdeki pürüzlerden mi şikayetçisiniz?

Bir muzun yarısını iki yemek kaşığı yoğurda ekleyin ve bir yemek kaşığı bal ile karıştırın. Cildinize sürdükten on beş dakika sonra temizleyerek tedavinize başlayabilirsiniz.

- Sağlıklı bir cilt için:


Bir portakalın dörtde birinin suyunu bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırıp cildinize sürün. Beş dakika sonra temizleyerek bakımınıza başlayabilirsiniz.

- Cildinizdeki lekelerin baş düşmanı:

Haftada bir kez uygulanan bu tedavide bir tatlı kaşığı yoğurda bir çay kaşığı karbonat eklenir ve yüzde bir saat tutulduktan sonra ovularak temizlenir.

- Akne tedavisinde:

Bol su ile temizlenen cilde karbonat ve bal karışımı sürülerek bir kaç dakika masaj yapılır. Ardından tekrar durulanan cilde bir yemek kaşığı yoğurt sürülür ve kuruyuncaya dek bekletilerek tedavi uygulanır.

- Yağlı ciltlerde tedavi için:

Bir kaç damla limon suyu ile yoğurt karışımı iyice karıştırılır ve suyla temizlenen cilde sürülür. Yarım saat sonra cilt temizlenerek tedavi uygulanır.

Görüldüğü üzere tamamen doğal yöntemlerle pratik ve sağlıklı şekilde cildinizi güzelleştirebilir, reklamların vazgeçilmezi olan bebeksi dokunuşu elde edebilirsiniz.


Hiç yorum yok: