MALZEMELER
- 1 kg kırmızı havuç
- Su (havucu koyduktan sonra 5 lt’lik bidon yada kabın tamamını su ile doldurun)
- 1 avuç bulgur veya aşurelik buğday
- Bir miktar acı süs biberi 1 avuç kadar yada acı severseniz arttırabilirsiniz. Acı sevmiyorsanız koymayabilirsiniz
- 1 yemek kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Önce havuçları temizleyip 2 parmak büyüklüğünde (yada kafanıza göre ayarlayın büyüklüğünü) parçalara ayırıyoruz ardından tuzlu suyumuzu ayarlayıp ikisini bir bidona, cam kutuya artık elinizde ne varsa, koyuyuruz, temiz bir bez parcası içine bulgur (yoksa buğday) koyup bezin ağzını bağlayıp kabımızın içine iple sarkıtıyoruz, ipin ucunu dışarıda bırakıp , kabımızın ağzını iyece kapatıyoruz 10-20 gün (oda sıcaklığına göre değişiyor) arasında bekletiyoruz. Sonra ağzını açıp içinden iple sallandırdığımız bulgur torbasını çıkartıyoruz. Bir hafta daha bekledikten sonra hazır hale gelecektir.
Olmaya doğru havuçlar iyice kırmızılaşıp suyuda kan gibi görünmeye başlayacaktır. Havuç kalitesine göre havuç miktarını arttırabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder