17 Ocak 2013 Perşembe

BALKABAKLI TART

 
BALKABAKLI TART

Balkabağı ile yapılan çok farklı bir tarife hazır mısınız? Kış mevsimine özel, kolayca hazırlanabilen mükemmel bir tart tarifi.

Malzemeler (6 Kişilik):

Tart Hamuru için;
5 yemek kaşığı (175 gr) Teremyağ
2 paket yulaflı bisküvi
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı toz karanfil

Tartın üzeri için;
300 gr soyulmuş balkabağı
3 su bardağı portakal suyu
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefil
1/2 çay kaşığı toz karanfil

Bir tencerede balkabağı ve portakal suyunu kaynamaya bırakın. Çukur bir tabağın içerisinde 2 paket yulaflı bisküviyi toz haline getirin. Eritilmiş Teremyağ ve diğer tüm hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Dilerseniz büyük bir tart tepsisine, dilerseniz porsiyonluk küçük kalıplara hazırlamış olduğunuz hamuru ince şekilde yayın ve 10 dakika boyunca 170 derece fırında pişirin. Tartın üzeri için; portakal suyu ile kaynatılan ve yumuşayan balkabaklarını ve diğer tüm iç malzemelerini ekleyip ezerek karıştırın. İç malzemesini pişmiş tartın üzerine döküp tekrar fırına koyun ve 30 dakika 170 derecede pişirin. Üzerini süslemek için toz şeker serpebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: