12 Ocak 2013 Cumartesi

Kakuleli Kahve

Kakuleli kahve... |  görsel 1
Kakule kahveye aroma katmak için kullanılan bitkilerden...
 
Hem Türk kahvenize hem de filtre kahve ya da nescafe gibi kahvelerinize koyabilisiniz.Kullanım şekli; Türk kahvesi için;cezvenize kahvenizi koymadan önce çay kaşığının ucu ile toz kakule kuyup  birazcık kavurun, sonra soğuk su ve kahvenizi şekerli yapacaksanız şekerinizi ilave edin.
 
Filtre kahve yapacaksanız Kişi sayısına göre örneğin bir kişi için yine çay kaşığının ucu ile kakule kullanın.Aslında damak zevkinize göre deneyerek ne kadar ekleyeceğinize kendiniz karar verebilirsiniz...
 
Osmanlı zamanında kahveye aroma eklemek amacıyla kullanılan başka bitkiler de var; yasemin, karanfil ve amber bunlardan bazıları...
 
Ege bölgesinde kahve yapılırken içine taze mercanköşk dalı konur ve bu nedenle mercanköşk "kahve çiçeği" olarak da biliniyor.
 
Damla sakızlı kahve de yine ege lezzetlerinden...
 
Kahveye aroma eklemek için kavrulup çekilmiş çörek otu kullanılabiliyor.
 
Bu farklı koku ve tatları denemek büyük bir keyif, insana kendini dağlarda hissettiriyor.

 
 

Hiç yorum yok: