6 Ocak 2013 Pazar

 

PİZZA VE MAYALI POĞAÇA HAMURU

  PİZZA VE MAYALI POĞAÇA HAMURU
MALZEMELER:
*1 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 yumurta beyazı içine sarısı dışına
*5 yemek kaşığı toz şeker
*1-2 çay kaşığı tuz
*1 paket insant kuru maya
*alabildiğince un
*susam-çörekotu
Pizza içi: Açıkçası ne istiyorsanız o..hangi malzemeler olsun isterseniz dograyın uzerine biraz domates salçası biraz sıvıyağ birde fesleğen ekleyin karıştırın.


YAPILIŞI:
  1. Sütü,suyu,sıvıyağı ve yumurta beyazını karıştırın.Yaklaşık 2 bardak una mayayı,şekerı ve tuzu karıştırın ve süt karışımına ekleyin.
  2. Daha sonra kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayana kadar un ekleyerek yoğurun.1 saat kadar sıcak ortamda hamuru mayalanması için bekletin.
  3. Hamur iki kat olacaktır.Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekillendirin.İçine istediğiniz malzemeyi ekleyin.Üzerlerine yumurta sarsı sürüp susam serpin.
  4. Bazı hamurları elinizle yassılaştırıp pizza malzemelerini üzerine yayın.İsterseniz susamla süsleyin yada kaşar peyniriyle karar sizin...200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin

Hiç yorum yok: