|
|
Portakal Kabuğu Reçeli:
Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi reçel
yapılır.
Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;
5 adet portakal
kabuğu (orta büyüklükte)
1 kg. şeker,
500 gram su,
1
limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Portakallar yıkanır, sarı
kabukları rendelenir,. ince kısmı ile hafif
olarak kazınır, kabukları
uzunluğuna 8 parçaya bölünür. Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar
haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve su içine konur. Kabukların her gün 1 defa
suyu değiştirilir ve yeniden su konur. Bir kaç gün sonra acısı giderilen
kabuklar 1 kg. şeker ve yarım kg. su ile yapılan kaynar şurup içine konarak
istenilen kıvama gelinceye kadar pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu
veya limon tozu ilave edilir ve 1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır,
iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya
bırakılır ve soğuyan kaplara diğer gerekli işler yapılır. |
|
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder