10 Ocak 2013 Perşembe

Meksika usulü Patates

Malzemeler

  • 5 orta boy patates
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • yarım çay kaşığı kimyon
  • yarım çay kaşığı köri
  • yarım çay kaşığı zencefil rendesi
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 küçük boy su bardağı süt

Yapılışı

  • Bir tencereye sırasıyla ince kıyılmış soğan küp doğranmış patates sıvı yağ su ve baharatları ekleyerek kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Bu sırada küçük bir tencerede beşamel sos hazırlayın. Tereyağında unu biraz kavurarak durmadan yavaşça karıştırarak azar azar sütü ekleyin.
  • Ben beşamel sosumu kepekli unla yaptım ve içine bir kaç top karabiber attım.
  • Pişen patatesi bir tepsiye alın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün.
  • 5-10 dakika fırında 180 derecede sadece üstünü kızartın.Yemeğiniz hazır.          
 

Hiç yorum yok: