14 Ocak 2013 Pazartesi

HAŞHAŞLI KREMALI KİVİLİ TATLI

Haşhaşlı Kremalı Kivili Tatlı

MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

KREMASI
3,5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

ŞERBETİ
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Üzeri için kivi


HAZIRLANIŞI:
  Yumurtaları karıştırma kabına kırıyoruz ve üzerine şekeri döküyoruz. Mikserle iyice köpürene kadar çırpıyoruz. İçine sıvıyağı döküyoruz ve tekrar çırpıyoruz.

  Bir kasede haşhaşı, irmiği, kabartma tozunu ve vanilyayı harmanlıyoruz. Üzerine un koyuyoruz ve tekrar karıştırıyoruz. Karışımı diğer kaseye ilave ediyoruz. Mikserle çırpıyoruz. Yağlanmış cam fırın kabına kek karışımını döküyoruz. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereya koyup, kaynatıyoruz.

  Kreması için, sütü tencereye döküyoruz. Unu, nişastayı, vanilyayı ve şekeri de ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz. Fırından çıkardığımız kekin üzerine kremayı döküyoruz. Eğer krema soğumuşsa az süt ilave edip, çırpma teliyle karıştırarak yumuşatıyoruz. Kivileri soyduktan sonra küp doğruyoruz ve tatlının üzerine serperek servis ediyoruz

Hiç yorum yok: